Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ν. Αφρική: Πέταξε το μωρό του από την στέγη για διαμαρτυρία! (Video)

Αφέθηκε ελεύθερος!

14 Ιουνίου 2019 12:23
Ν. Αφρική: Πέταξε το μωρό του από την στέγη για διαμαρτυρία! (Video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ένας άνδρας, ο οποίος πέταξε το παιδάκι του από τη στέγη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κουαντουέσι. Ο 38χρονος πήρε το ενός έτους κοριτσάκι του, ανέβηκε στη στέγη του παραπήγματος όπου ζει και το πέταξε κάτω, την ώρα που διαμαρτυρόταν για την κατεδάφιση των παράνομων σπιτιών της περιοχής.

Στο βίντεο από το περιστατικό φαίνεται ο άνδρας να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς στη στέγη του σπιτιού του. Ακολουθούν διαπραγματεύσεις, που δεν εξελίσσονται καλά. Τον αρπάζουν αφότου έχει πετάξει το παιδάκι, το οποίο ευτυχώς το έπιασε στον αέρα αστυνομικός, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Του αποδόθηκε κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας, ωστόσο την Πέμπτη το δικαστήριο την απέρριψε, κρίνοντάς τον ένοχο απλά για κακοποίηση παιδιού. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ραντ (300 ευρώ) και φυλάκιση ενός έτους με πενταετής αναστολή.

Πηγή: news247

Φρίκη: Λεοπάρδαλη σκότωσε βρέφος!

Μια λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγοράκι δυόμιση ετών στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρικήαφού κατάφερε να περάσει από την ηλεκτροφόρο περίφραξη μιας κατοικίας του προσωπικού.

«Το παιδί ήταν μόλις τριάντα μηνών» επισημαίνουν οι αρχές του πάρκου σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο θάνατος διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Σονγκουέ (νότια του πάρκου) όπου το αγοράκι διακομίσθηκε επειγόντως από την οικογένειά του» διευκρινίζεται.

Μετά την επίθεση του αιλουροειδούς την Τετάρτη το βράδυ, φύλακες του πάρκου εντόπισαν το ζώο, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας νέας τραγωδίας.

«Στα πάρκα όπως το Κρούγκερ, τα άγρια ζώα αλληλεπιδρούν με τους τουρίστες και το προσωπικό, γεγονός που πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα είδη, όπως η λεοπάρδαλη, να συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία» εξηγούν οι ειδικοί του πάρκου.

Επομένως, «η αλλαγή της φυσικής συμπεριφοράς τους ενδέχεται να οδηγήσει σε θλιβερά δυστυχήματα όπως αυτό».

Οι ιθύνοντες, εντούτοις, έσπευσαν να τονίσουν ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες.

Πηγή: protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share