Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγικό: Δολοφονία δημοσιογράφου!

Είναι η έκτη το 2019!

12 Ιουνίου 2019 14:29
Τραγικό: Δολοφονία δημοσιογράφου!

Μια Μεξικανή δημοσιογράφος, η Νόρμα Σαράμπια, δολοφονήθηκε χθες, Τρίτη σε περιοχή του νοτιοανατολικού Μεξικού, εξέλιξη που αύξησε στους έξι τους λειτουργούς του Τύπου που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη χώρα αυτή από την αρχή του 2019.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν.

Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Το 2018, τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες μεξικανικές Πολιτείες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης μένουν ατιμώρητες.

Τον Μάιο, ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική. Το πτώμα του Φρανσίσκο Ρομέρο Δίας, που ήταν ενταγμένος στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας των δημοσιογράφων, βρέθηκε στο θέρετρο Πλάγια δελ Κάρμεν.

Θρίλερ: Άφαντος εδώ και μια βδομάδα διάσημος δημοσιογράφος!

Mία εβδομάδα έχει περάσει χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής ο διάσημος αμερικανός δημοσιογράφοςΝτέιβι Τζόνσον.

Ο Τζόνσον εξαφανίστηκε έχοντας πάει για να κάνει test-drive σε μια μηχανή σε μια ορεινή περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας, ανακοίνωσαν η αστυνομία και έντυπα της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.

Ο 44χρονος από το Σακραμέντο δοκίμαζε μια μηχανή Honda CB1000R σε τραχύ και παγωμένο έδαφος για να γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό Motorcyclist.

Ωστόσο η μηχανή βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στον Αυτοκινητόδρομο 49 κοντά στην πόλη Μόουκλαμν Χιλ με το κράνος του και τα γάντια του διπλωμένα, σύμφωνα με την αστυνομία και το περιοδικό Car and Driver.

Η αστυνομία βρήκε επίσης τα ρούχα του, το τηλέφωνό του, τον φορητό του υπολογιστή και το πορτοφόλι του τοποθετημένα με τάξη δίπλα σε ένα παρακείμενο ρυάκι που είχε καλυφθεί από χιόνι.

Ο ίδιος είχε στείλει με το κινητό του μια φωτογραφία σε έναν φίλο και του είχε πει ότι κατευθυνόταν στο σπίτι του στο Σακραμέντο, που βρίσκεται σε απόσταση 105 χιλιομέτρων από εκεί όπου βρέθηκαν η μηχανή και τα προσωπικά του είδη.

Ομάδες αστυνομικών και εθελοντών μαζί με έξι σκύλους της αστυνομίας και με την συνδρομή ελικοπτέρου, ερευνούν από το Σάββατο τις όχθες των ποταμών και τον αυτοκινητόδρομο, όπως έγραψαν οι φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απλά ελπίζω να έχει βρει έναν τρόπο να κρατηθεί στη ζωή» είπε η ίδια στο Car and Driver το Σάββατο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share