Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρήνος στην Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί από πλημμύρες!

Αναμένεται ακόμα πιο μακάβριος απολογισμός...

12 Ιουνίου 2019 09:44
Θρήνος στην Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί από πλημμύρες!

Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές. Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολά σπίτια. Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισεκ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τρόμος: 9 νεκροί και 10 τραυματίες από κατάρρευση ορυχείου!

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε στοά ανθρακωρυχείου στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η κατάρρευση τμήματος του ορυχείου, που διαχειρίζεται στην εταιρεία Jilin Longjiabao Mining, σημειώθηκε περί τις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή και είχε συνέπεια οι σεισμογράφοι να καταγράψουν δόνηση ισχύος 2,3 βαθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Αρκετοί ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά την κατάρρευση δόθηκε διαταγή να αρχίσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε. Διενεργείται έρευνα από τις αρχές για να εξακριβωθούν τα αίτια.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι αρχές για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα η κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα αυτού του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Στην Κίνα κατέρρευσε δρόμος μέσα σε δευτερόλεπτα! (Video)

Κίνα: Εκτόξευσε τον πρώτο διαστημικό πύραυλο από πλωτή εξέδρα! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share