Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Παναγία των Παρισίων: Πρώτη λειτουργία μετά την φωτιά!

Ανοίγει ξανά τις πύλες της!

12 Ιουνίου 2019 07:30
Παναγία των Παρισίων: Πρώτη λειτουργία μετά την φωτιά!

Ευχάριστα νέα για την Παναγία των Παρισίων αφού θα ανοίξει τις πύλες της πάλι για να γίνει η πρώτη λειτουργία ξανά μετά την καταστροφική φωτιά!

Το προσεχές Σάββατο θα συμπληρωθούν ακριβώς δύο μήνες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ιστορικού ναού και εκείνη η ημέρα επιλέχθηκε για να γίνει για πρώτη φορά λειτουργία.

Σ’ αυτή θα παρευρεθούν μόνο 20 άτομα, αλλά θα μεταδοθεί ζωντανά από μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

Παναγία των Παρισίων

Την τελετή θα ηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού, την ώρα που η γαλλική επισκοπή, περιμένει να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, για την ανέγερση ενός προσωρινού χώρου λατρείας στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, ώστε να γίνονται οι απογευματινές προσευχές.

Παναγία των Παρισίων: Φόβος για μόλυνση από μόλυβδο σε παιδιά και εγκύους!

Τα παιδιά και οι έγκυες που ζουν κοντά στην κατεστραμμένη από τη φωτιά Παναγία των Παρισίωνκλήθηκαν να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, καθώς υπάρχει ο φόβος μόλυνσης εξαιτίας του μόλυβδου.

Η ανησυχία προκλήθηκε όταν εξετάσεις σε παιδί που ζει στην περιοχή έδειξαν ότι είχε εκτεθεί σε μόλυβδο και τα επίπεδα της ουσίας στο αίμα του ήταν πάνω από το όριο. Η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων στις 15 Απριλίου απελευθέρωσε τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Περίπου 300 τόνοι μόλυβδου, από την οροφή και το καμπαναριό του καθεδρικού, έλιωσαν από τις φλόγες και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των γύρω περιοχών.

Μία εβδομάδα μετά τη φωτιά η αστυνομία καθησύχαζε τους πολίτες, λέγοντας ότι είναι πολύ περιορισμένη η έκθεση σε μόλυβδο, αλλά ζητούσε από όσους ζούσαν κοντά στην Παναγία των Παρισίων να σκουπίσουν με υγρά μαντηλάκια την όποια τέφρα υπήρχε. Τώρα όμως, η υγειονομική υπηρεσία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα, μετά τις εξετάσεις σε παιδί που έδειξαν ότι στο αίμα του υπήρχαν πάνω από 50 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά λίτρο.

Παναγία των Παρισίων

Μετά από αυτό, ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των 7 ετών που ζουν στην περιοχή που βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, να επισκεφθούν τον γιατρό τους. Ο μόλυβδος είναι τοξικός για τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μικρά παιδιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στα νεφρά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share