Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γαλλία: Αυτός είναι ο δράστης της ομηρίας στη φυλακή!

Σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας...

11 Ιουνίου 2019 23:15
Γαλλία: Αυτός είναι ο δράστης της ομηρίας στη φυλακή!

Σε εξέλιξη είναι υπόθεση ομηρίας στη φυλακή Condé-sur-Sarthe, που θεωρείται το ασφαλέστερο σωφρονιστικό ίδρυμα στη Γαλλία.

Δράστης της ομηρίας φέρεται να είναι ο Φρανσίς Ντορφέρ, ο οποίος κρατά δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους αιχμαλώτους.

Αυτή είναι η έκτη ομηρία του. Αρχικά καταδικάστηκε για βία και ληστεία αλλά και για βιασμό. Στη συνέχεια σκότωσε έναν συγκρατούμενό του και έτσι καταδικάστηκε σε ακόμη περισσότερα χρόνια φυλάκιση. Κρατείται σε ψυχιατρική πτέρυγα.

Και η επίθεση στην Λιόν οργανώθηκε από τον ISIS!

Ο άνδρας, που φέρεται να τοποθέτησε ένα παγιδευμένο δέμα στην πόλη Λιόν της κεντρικής Γαλλίας με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να τραυματιστούν την περασμένη εβδομάδα, είπε στους ανακριτές ότι δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Η αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα τον κύριο ύποπτο για την επίθεση, έναν 24χρονο Αλγερινό σπουδαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, και άλλους τρεις ανθρώπους σε σχέση με την υπόθεση.

«Ομολόγησε ότι έφτιαξε το δέμα-βόμβα και το άφησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής όχι μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιόν-Περάς μπροστά από έναν φούρνο», δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Γαλλία: Συνελήφθη ο ύποπτος ποδηλάτης για την έκρηξη στην Λιόν!

Την σύλληψη του άνδρα που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στη Λιόν της Γαλλίας που προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ανθρώπων το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ο Καστανέρ ανακοίνωσε τη σύλληψη του άνδρα στο Twitter, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον ύποπτο ή για το πού συνελήφθη.

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας για το συμβάν έδειξαν έναν ύποπτο με εν μέρει καλυμμένο το πρόσωπο να περνάει με το ποδήλατο από το σημείο προτού αφήσει ένα δέμα έξω από το υποκατάστημα μιας αλυσίδας φούρνων.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες διενεργήθηκε, καθώς διαπράχθηκε στο φως της ημέρας και χρησιμοποιήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που θα μπορούσε να πλήξει μεγάλο αριθμό ανθρώπων με βίδες και μεταλλικά σφαιρίδια στο εσωτερικό του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από ανατροπή φουσκωτού!

Η Γαλλία απαγορεύει την καταστροφή απούλητων προϊόντων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share