Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο καταγγέλλει η Κομισιόν!

Βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές!

11 Ιουνίου 2019 15:59
Παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο καταγγέλλει η Κομισιόν!

Σε επαφή με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στον Έβρο βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο για ζήτηματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό. Ερωτηθείσα σχετικά με τις εν λόγω καταγγελίες, η Ν. Μπερτό ανέφερε πως η Επιτροπή έχει δει τα δημοσιεύματα για τις φερόμενες επαναπροωθήσεις. Δήλωσε επίσης ότι η Επιτροπή «λαμβάνει υπόψη της σοβαρά» όλες τις καταγγελίες που αναφέρονται σε κακομεταχείριση μεταναστών, εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία» για αυτές. Σημείωσε, δε, ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ότι είναι πάνω απ' όλα «ευθύνη των ελληνικών αρχών ο σεβασμός των δικαιωμάτων» των μεταναστών.

«Περιμένουμε τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν σε αυτές τις καταγγελίες και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από κόντά», κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΟΗΕ: Σχεδόν 11.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα φέτος δια θαλάσσης!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την είδηση ότι επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου. Το ελληνικό λιμενικό μετέφερε 57 επιζώντες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μέλη προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας βρίσκονται στο σημείο για να παράσχουν υποστήριξη στους επιζώντες και τις ελληνικές αρχές με όποιο τρόπο χρειαστεί.

«Αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Philippe Leclerc, ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών».

Σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Πηγή: Protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share