Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Σκοτώθηκε πολυμελής οικογένεια από έκρηξη βόμβας!

Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές;

11 Ιουνίου 2019 15:26
Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Σκοτώθηκε πολυμελής οικογένεια από έκρηξη βόμβας!

Τραγωδία αυτό που συνέβη στο Αφγανιστάν όταν από έκρηξη βόμβας σκοτώθηκε μια πολυμελής οικογένεια!

Έξι μέλη μίας οικογένειας δυστυχώς που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το αυτοκίνητο κινούνταν στην πόλη Νταντ της επαρχίας Κανταχάρ του Αφγανιστάν, με κατεύθυνση την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Χάτζι Αμπντουλάχ, κυβερνήτη της πόλης Νταντ, τη βόμβα είχαν κρύψει οι Ταλιμπάν σε αυτό τον δρόμο από τον οποίο διέρχονται συχνά οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.Αφγανιστάν: Δρουν ακόμα οι Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν κρύβουν συχνά αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή νάρκες στην άκρη των δρόμων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν. Όμως αυτές οι βόμβες προκαλούν πολλά θύματα και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Τον προηγούμενο μήνα επτά παιδιά σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των ναρκών(UNMAS), στο Αφγανιστάν περίπου 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν το 2017 από νάρκες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, όπως ρουκέτες ή χειροβομβίδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Καμπούλ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Συναγερμός στην Καμπούλ: Έκρηξη σε αυτοκίνητο!

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με στόχο κομβόι αυτοκινήτων διεθνούς οργανισμού, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι νασκοτωθούν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, η οποία σημειώνεται μία μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από στρατιωτική ακαδημία, πίσω από την οποία ήταν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ξένους πολίτες» δήλωσε άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοτώθηκαν τέσσερις Αφγανοί πολίτες και υπάρχουν απώλειες και μεταξύ των ξένων. Συνολικά γίνεται λόγος για επτά θύματα- νεκρούς και τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στα ανατολικά της πόλης, περιοχή που έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share