Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Είδηση σοκ: Πέθανε ο Σωτήρης Μπακανάκης!

Τραγικό!

11 Ιουνίου 2019 14:57
Είδηση σοκ: Πέθανε ο Σωτήρης Μπακανάκης!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε το Σάββατο στη Γερμανία ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπακανάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Μπακανάκη, ο οποίος απεβίωσε στη Γερμανία, όπου ζούσε, το Σάββατο, 8 Ιουνίου, σε ηλικία 71 ετών.

Ο Σωτήρης Μπακανάκης γεννήθηκε το 1948 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά. Τον Ιούνιο του 1973 άρχισε να εργάζεται στον «Ταχυδρόμο», ενώ το 1975 πηγαίνει στα «ΝΕΑ» καλύπτοντας το Υπουργείο Παιδείας. Εργάστηκε, επίσης, στην «Πρωϊνή Ελευθεροτυπία» απασχολούμενος στο εργατικό ρεπορτάζ και αργότερα στο «ΒΗΜΑ», ως συντάκτης σε θέματα οικονομίας και τουρισμού. Από το 1984 στη Δημόσια Τηλεόραση αρχικά ως ρεπόρτερ και κατόπιν ως αρχισυντάκτης των δελτίων ειδήσεων μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ασχολήθηκε, επίσης, με την παραγωγή και παρουσίαση ενημερωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και ιστορικών και τουριστικών ντοκιμαντέρ.

Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Πετρέλαιο, η αυτοκρατορία του μαύρου χρυσού», που έγραψε μαζί με τους δημοσιογράφους Μωυσή Λίτση και Μιχάλη Καϊταντζίδη. Το 2011 εκδόθηκε το ταξιδιωτικό βιβλίο του «Αντίπαρος, Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός», που κυκλοφόρησε στη συνέχεια ως e-book και στα αγγλικά. Το 2012 έγραψε το εφηβικό μυθιστόρημα «Ροβινσώνες του Αιγαίου» και σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χριστοδουλόπουλο το ταξιδιωτικό «Λήμνος, το νησί του Ηφαίστου», επίσης σε ηλεκτρονική μορφή.

Ήταν παντρεμένος με την Κλωντίν Φεραντέν και είχε πέντε παιδιά.

Ο Σωτήρης Μπακανάκης ήταν ένας καταρτισμένος δημοσιογράφος, εργατικός και αξιοπρεπής. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο".

Τραγωδία στην Πάτρα: Πνίγηκαν δύο ηλικιωμένοι!

ραγωδία με δύο ανθρώπους νεκρούς από πνιγμό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Μέσα Πλάζ του ΕΟΤ στην Πάτρα.

Οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 80 και 67 ετών. Ο ένας από τους δύο φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του καθώς κολυμπούσε και ο άλλος έσπευσε να τον σώσει, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, καθώς τελικά και οι δύο έχασαν ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το νερό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share