Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δομινικανή Δημοκρατία: Άλυτος γρίφος παραμένει ο θάνατος 3 τουριστών!

Πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα!

11 Ιουνίου 2019 00:01
Δομινικανή Δημοκρατία: Άλυτος γρίφος παραμένει ο θάνατος 3 τουριστών!

Μυστήριο καλύπτει τον ανεξήγητο θάνατο τριών Αμερικανών παραθεριστών, στα τέλη Μαΐου, με διαφορά λίγων ημερών, σε τουριστικό συγκρότημα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα τρία θύματα είχαν, όλα τους, φθάσει την 25η Μαΐου στο Σαν Πέδρο δε Μακόρις, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο νότιο τμήμα της χώρας. Η Μιράντα Σκόουπ Βέρνερ, ηλικίας 41 ετών, είχε κλείσει με τον σύζυγό της ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Luxury Bahia Principe Bouganville. Έχασε τις αισθήσεις της την ημέρα της άφιξή της, αφού είχε βγει στο μπαλκόνι. Δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν, ούτε ο σύζυγός της ούτε το ιατρικό προσωπικό του ξενοδοχείου.

Η Σίνθια Ντέι, ηλικίας 49 ετών και ο Έντουαρτ Χόλμς, ηλικίας 63 ετών, διέμεναν στο διπλανό ξενοδοχείο, το Grand Bahia Principe La Romana. Το ζευγάρι από το Μέριλαντ βρέθηκε νεκρό στις 30 Μαΐου στο δωμάτιό του από το προσωπικό του ξενοδοχείου, που είχε ανησύχει καθώς δεν είχαν παραδώσει τα κλειδιά τους.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της χώρας, οι τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από αναπνευστική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Η 41χρονη είχε υποστεί και καρδιακή ανακοπή.

Οι σοροί της Σίνθια Ντέι και του Έντουαρτ Χολμς αναμένεται να επαναπατριστούν σήμερα στις ΗΠΑ όπου θα διεξαχθούν μια νέα νεκροψία-νεκροτομή και άλλες τοξικολογικές εξετάσεις, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στίβεν Μπάλοκ, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας.

Η συνεργασία με την αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας «ήταν πολύ, πολύ δύσκολη» σύμφωνα με τον δικηγόρο, που καταγγέλλει, επίσης, έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους της αμερικανικής πρεσβείας.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα Ρόμπιν Μπερνστάιν έκανε λόγο για μια «πολύ σπάνια» στατιστική πιθανότητα, την ώρα που η Δομινικανή Δημοκρατία υποδέχεται 2,7 εκατομμύρια Αμερικανούς υπηκόους κάθε χρόνο.

Πάντως, κι άλλοι τουρίστες αφηγήθηκαν ότι νόσησαν στο ίδιο συγκρότημα το 2018.

Η Κέιλιν Κναλ και ο Τομ Σβάντερ περιέγραψαν στο CNN ότι υπέφεραν από κεφαλαλγίες, κοιλιακό άλγος και διάρροια αφού μύρισαν μια έντονη οσμή χημικών προϊόντων στο ξενοδοχείο La Romana τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν, επιστρέφοντας στο Κολοράντο, ενδέχεται να είχαν εκτεθεί σε παρασιτοκτόνα.

Το ζευγάρι, το οποίο κατέθεσε μήνυση, πιστεύει ότι η ουσία αυτή μεταφέρθηκε από το σύστημα του κλιματισμού.

Ένα άλλο ζευγάρι, η Σούζι Λότερμπορν και ο Νταγκ Χαντ κατήγγειλαν στον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed News ότι είχαν συμπτώματα όπως πυρετός, ναυτία και διάρροια, κατά τη διαμονή τους στο Grand Bahia Principe τον Ιανουάριο του 2018.

Η διεύθυνση του συγκροτήματος μίλησε την Παρασκευή για «ψευδείς πληροφορίες» που προκάλεσαν «τεράστια ζημιά στην εικόνα και τη φήμη» της αλυσίδας.

Θρίλερ στη Βρετανία: Ύποπτοι θάνατοι νεογνών!

Μία νοσηλεύτρια συνελήφθη ξανά ως ύποπτη για τον φόνο οκτώ μωρών, στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν, στη Βρετανία,

Η 29χρονη Lucy Letby είχε αρχικά συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, με την υποψία του φόνου οκτώμωρών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας έξι ακόμα στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο The Countess of Chester Hospital μεταξύ 2015 και 2016.

Σήμερα συνελήφθη και πάλι, όπως γράφει η Daily Mail, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα τριών μωρών, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των μωρών που φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει σε 17.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Cheshire, η 29χρονη κρατείται, ενώ συνελήφθη εκ νέου λόγω νέων στοιχείων που συνέλεξαν οι αρχές για τη φρικιαστική υπόθεση.

Η αρχική έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2017, και στο επίκεντρο βρίσκονταν οι θάνατοι 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Έκτοτε το πεδίο της έρευνας διευρύνθηκε και η αστυνομία πλέον ψάχνει στοιχεία για τους θανάτους 17 μωρών και τα «ατυχήματα» ακόμα 16 μωρών, μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τους θανάτους και τα ατυχήματα των μωρών.

Οι γονείς των μωρών ενημερώνονται τακτικά για την πορεία της έρευνας και τους παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στο επίκεντρο βρίσκονται αυτές οι οικογένειες που αναζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη στα παιδιά τους» τόνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Η Letby αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση τον περασμένο Ιούλιο.

Φρίκη για την 26χρονη Μαρίνα: Μέθυσε και σκότωσε το μωρό της!

Η 26χρονη Μαρίνα Τίμπλι αποφάσισε να βγει σε ένα club παρέα με την κατα έναν χρόνο μεγαλύτερη αδελφή της, έχοντας μαζί και το τεσσάρων μηνών μωρό της.

Εκεί υπήρξαν μαρτυρίες ατόμων που την είδαν να πετάει στον αέρα αρκετές φορές το παιδί της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ μετά από αρκετές αποχώρησε, μαζί με δύο άνδρες που γνώρισε εκεί.

Κάποια στιγμή ξάπλωσε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό της, όμως ήταν τόσο μεθυσμένη που δεν κατάλαβε οτι το είχε πλακώσει και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Η αδελφή της, προσπαθούσε μάταια να την ξυπνήσει και είναι χαρακτηριστικό πως ενώ το μικρό είχε βρεθεί με αίμα στο στόμα και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η Mαρίνα Τίμπλι αδυνατούσε να σηκωθεί και να συνέλθει.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το βρέφος πέθανε από καρδιακή προσβολή, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως προήλθε από την πίεση που είχε ασκηθεί πάνω του. Ούτε όμως μπορούσε να το αποκλείσει.

Η έδρα του δικαστηρίου που έγινε την Παρασκευή όμως, ουσιαστικά θεώρησε πως αυτός ήταν ο λόγος και της επέβαλαν ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χαλκιδική: Χτύπησαν και λήστεψαν 58χρονο επιχειρηματία!

Τραγωδία: Κεραυνός χτύπησε 23 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 1 νεκρός!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.g

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share