Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κανονικά οι εκλογές στην Αλβανία!

Άκυρο το διάταγμα Μέτα!

10 Ιουνίου 2019 16:42
Κανονικά οι εκλογές στην Αλβανία!

Άκυρο θεωρεί το διάταγμα Ίλιρ Μέτα για την ακύρωση των εκλογών η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας.

Το γεγονός σημαίνει πως οι προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου εκλογές στην Αλβανία θα διεξαχθούν κανονικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλβανός πρόεδρος Ίλιρ Μέτα είχε υπογράψει διάταγμα ακύρωσης των εκλογών σε απευθείας μετάδοση, ωθώντας την κρίση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα στα άκρα.

Πριν την υπογραφή, ο Ιλίρ Μέτα έκανε μια μακροσκελή αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι αποτελεί την καλύτερη συνταγματική λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης των συνεπειών λόγω της βαθιάς κρίσης στη χώρα και να δοθεί η ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.

Η κυβέρνηση Ράμα είχε ήδη αντιδράσει στην υπογραφή του διατάγματος, ανακοινώνοντας πως ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγκαλεί για την Πέμπτη το Κοινοβούλιο με σκοπό την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το προεδρικό αξίωμα. Επανέλαβε, δε, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά - κάτι που επιβεβαίωσε με την απόφασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της χώρας.

Αλβανία: Φωτογραφίες του Έντι Ράμα να παίρνει ναρκωτικά! (photos)

Απαντώντας στις δηλώσεις των δημοσιογράφων ότι οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ, ο Μπερίσα κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να κάνει το τεστ ναρκωτικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, παρουσίασε ορισμένες φωτογραφίες στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Opinion, υποστηρίζοντας ότι στη φωτογραφία είναι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα όταν «παίρνει τη δόση του».

Όπως αναφέρεται στο Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Μπερίσα, απαντώντας στις δηλώσεις των δημοσιογράφων ότι οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ, κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να παρατήσει τις φωτογραφίες και να πάει να κάνει το τεστ ναρκωτικών.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η αντιπαράθεση στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας έχει φθάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ε.Ε: ΝΑΙ σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία - ΟΧΙ σε Τουρκία!

Σοβαρά επεισόδια στην Αλβανία: Μολότοφ, δακρυγόνα και τραυματίες! (Video)

Για περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share