Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία: Απαγόρευσαν στους πρόσφυγες να πλησιάζουν την παραλία!

Αδιανόητο περιστατικό στα Μουδανιά...

10 Ιουνίου 2019 15:57
Τουρκία: Απαγόρευσαν στους πρόσφυγες να πλησιάζουν την παραλία!

Σε μία αδιανόητη απαγόρευση προχώρησε ο δήμος Μουδανιών του νομού Προύσας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ.

Η απαγόρευση αφορά στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίοι με απόφαση του δήμου δεν μπορούν πια να πλησιάσουν στην παραλία.

Ομάδες δημοτικών αστυνομικών εμποδίζουν τους Σύρους πρόσφυγες να κάνουν βόλτα στην παραλία ή να μπουν στην θάλασσα.

Αρμόδιοι του δήμου ανέφεραν πως η εντολή του δημάρχου βγήκε διότι «ο κόσμος των Μουδανιών ενοχλήθηκε».

Ο δήμαρχος Χαϊρί Τουρκγιλμάζ (του κόμματος CHP) υπερασπιζόμενος αυτό το μέτρο είπε: «Όταν τα παιδιά μας γίνονται μάρτυρες και η οικονομία μας πάει άσχημα, δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτοί να απολαμβάνουν την ζωή τους ενοχλώντας τους συνανθρώπους μας» και πρόσθεσε πως «ή θα συμμορφωθούν σύμφωνα με εμάς ή θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους».

Διώξεις κατά συγγραφέων στην Τουρκία!

Οι εισαγγελείς στην Τουρκία ασκούν διώξεις σε συγγραφείς των οποίων η μυθοπλασία ασχολείται με δύσκολα θέματα, όπως η κακοποίηση παιδιών και η σεξουαλική βία, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης συγγραφέως Ελιν Σαφάκ, σε μία κίνηση που οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα περιγράφουν ως σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου.

undefined

Η Σαφάκ κατήγγειλε ότι είχε λάβει χιλιάδες υβριστικά μηνύματα τις τελευταίες δύο ημέρες και ότι ένας εισαγγελέας ζήτησε να εξετάσει τα μυθιστορήματά της - ιδιαίτερα το «The Gaze», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1999 και το «Three Daughters of Eve» που δημοσιεύθηκε το 2016. «Οτιδήποτε έχει κάποιο απόσπασμα με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην τουρκική λογοτεχνία, θέλουν να το διερευνήσουν», δήλωσε η Σαφάκ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ νέα εστίαση για αυτούς. Και φυσικά η ειρωνεία είναι ότι αυτή είναι μια χώρα στην οποία έχουμε αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. Τα τουρκικά δικαστήρια δεν λαμβάνουν μέτρα, οι νόμοι δεν έχουν αλλάξει. Έτσι, σε μια χώρα όπου πρέπει να αναλάβουν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, διώκουν συγγραφείς. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία. Έχει γίνει σαν κυνήγι μαγισσών».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέο επιθετικό μήνυμα των ΗΠΑ προς Τουρκία!

Χαμός στην Τουρκία! Ο Ιμάμογλου βρήκε...

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share