Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μετά τον "μίνι καύσωνα"!

Αραιές νεφώσεις θα υπάρξουν στην χώρα!

10 Ιουνίου 2019 07:13
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μετά τον

Ο καιρός δεν θα σταθεροποιηθεί ούτε αυτήν την εβδομάδα αφού θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας μετά τον "μίνι καύσωνα"! Ας δούμε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα!

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σήμερα Δευτέρα, ενώ αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος και Ιόνιο

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μέχρι και 39 βαθμούς έφτασε σήμερα! Από αύριο πτώση!

Τους 39 βαθμούς, σχεδόν, έφθασε η θερμοκρασία σήμερα στην Πελοπόννησο, ενώ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν επίσης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώ κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής στα Αρφαρά Μεσσηνίας (38,9), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (38,5), στον Πύργο Ηλείας (38,2), στο Αγρίνιο (37,8) και στα Τρίκαλα (37,3).

Τη Δευτέρα αναμένονται στη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, δίνοντας βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές ή μπουρίνια ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 32 βαθμούς, αλλά στα νησιά στις Σποράδες, στης Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού! (Βίντεο)

Καιρός: Μίνι καύσωνας! Τι καιρό θα κάνει αύριο;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share