Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

16η γυμνή ποδηλατοδρομία στο Λονδίνο!

Τεράστια η συμμετοχή...

9 Ιουνίου 2019 14:11
16η γυμνή ποδηλατοδρομία στο Λονδίνο!

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν το Σάββατο στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με τα ποδήλατά τους, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Η ετήσια γυμνή ποδηλατοδρομία του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε φέτος για 16η φορά. Οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από επτά διαφορετικές αφετηρίες και ενώθηκαν σε ένα κεντρικό σημείο.

Ακολούθησε ένα πάρτι, στο οποίο ωστόσο όσοι παρευρέθηκαν αναγκάστηκαν να... ξαναφορέσουν τα ρούχα τους, αφού αυτός ήταν ένας απαραβίαστος κανόνας των διοργανωτών.

Η γύμνια των ποδηλατών συμβολίζει το πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι στην ανεύθυνη οδική συμπεριφορά ορισμένων. «Ακόμα κι όταν φοράμε όλα μας τα ρούχα είμαστε "γυμνοί" απέναντι στην απειλή των οδηγών στους δρόμους. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν πλήττεται από την κυκλοφοριακή ρύπανση και το αυτοκίνητο δεν θεωρείται το μοναδικό μέσο μεταφοράς», αναφέρει το site των διοργανωτών.

Δύο ακόμη βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, είναι να γιορτάσουν την ποικιλομορφία και την ομορφιά του ανθρώπινου είδους και να στείλουν ένα μήνυμα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

Γυμνές ποδηλατοδρομίες σημειώθηκαν εχθές και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Λονδίνο: Τέσσερις συλλήψεις για την ομοφοβική επίθεση στην αεροσυνοδό και τη φίλη της!

Τέσσερις νέοι, ηλικίας 15-18 ετών, συνελήφθησαν μετά την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο γυναικών που γρονθοκοπήθηκαν σε λεωφορείο στο Λονδίνο.

Οι γυναίκες αφού αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις των δραστών να φιληθούν μεταξύ τους.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές αναζητούν κι άλλους υπόπτους.

Φρίκη: Γρονθοκόπησαν λεσβίες επειδή δεν φιλήθηκαν!

Την απόλυτη φρίκη έζησαν στις 30 Μαΐου σε λεωφορείο του δυτικού Λονδίνου η 28χρονη αεροσυνοδός Melania Geymonat και η κοπέλα της Chris. Οι δύο γυναίκες δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ανδρών η οποία τις προσέγγισε και τους ζήτησε να φιληθούν «για να τις δουν».

Όταν οι δυο γυναίκες αρνήθηκαν να το κάνουν, η ομάδα των ανδρών άρχισε να τις γρονθοκοπά με λύσσα στο πρόσωπο. «Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι την Chris ανάμεσά τους και να τη δέρνουν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Daily Mail η Melania Geymonat.

«Χωρίς να το σκεφθώ μπήκα ανάμεσά τους… Προσπάθησα να την τραβήξω πίσω και να την υπερασπιστώ και μετά άρχισαν να δέρνουν και εμένα. Δεν ξέρω καν αν έμεινα αναίσθητη από τα χτυπήματα… Ένιωσα αίμα παντού, αιμορραγούσα στα ρούχα μου και σε όλο το πάτωμα» είπε σε κατάσταση σοκ η αεροσυνοδός.

Σύμφωνα με την κοπέλα, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις, με τον ένα να μιλά ισπανικά και τους άλλους να έχουν βρετανική προφορά. Οι δράστες μάλιστα τις λήστεψαν πριν φύγουν από το λεωφορείο.

Η Melania Geymonat ανέβασε στο Facebook φωτογραφία λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην οποία αυτή και η κοπέλα της είναι καλυμμένες με αίμα και σε κατάσταση σοκ. Στόχος της να δει η κοινή γνώμη τα φαινόμενα κακοποίησης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά και οι γκέι, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για κάτι το σύνηθες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share