Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Βόμβα στην αγορά: Κλείνει κι άλλο εργοστάσιο!

Δυσάρεστα είναι τα νέα όπως ανακοινώθηκε για ένα ακόμα εργοστάσιο..

7 Ιουνίου 2019 10:57
Βόμβα στην αγορά: Κλείνει κι άλλο εργοστάσιο!

Βόμβα στην αγορά! Κλείνει κι άλλο εργοστάσιο! Δυσάρεστα είναι τα νέα όπως ανακοινώθηκε για ένα ακόμα εργοστάσιο και τους εργαζόμενους του.

Τα δυσάρεστα νέα για την άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας προχωρά η Frigoglass, έκαναν σήμερα.

Η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη.

Εργοστάσιο κλείνει

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες όμως, τελικά, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Το κλείσιμο του εργοστασίου αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής δομής της και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της Frigoglass.

Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.

«Η Frigoglass είναι στρατηγικός εταίρος των κορυφαίων εταιρειών αναψυκτικών και ποτών στον κόσμο. Είμαστε ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά Επαγγελματικών Ψυγείων (ICM) και ο βασικός προμηθευτής στον τομέα γυάλινης συσκευασίας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης της Δυτικής Αφρικής» αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Οι εργαζόμενοι της Frigoglass είχαν πραγματοποιήσει απεργίες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας, μετά την απόφαση για εκ περιτροπής εργασία. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στο εργοστάσιο, τον Ιούνιο του 2017…

Σεισμός στην ελληνική αγορά: Λουκέτο σε πασίγνωστο εργοστάσιο 45 ετών!

Σύμφωνα με τη ΔΕΛΤΑ το προϊόν θα παράγεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού - Επι 45 χρόνια η μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας παρήγαγε το γνωστό σε όλους «Γάλα Βλάχας εβαπορέ»!

Το κλείσιμο του εργοστασίου όπου παράγονταν μέχρι πρότινος το γνωστό σε όλους «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» αποφάσισε η ΔΕΛΤΑ. Συναγερμός στην αγορά: Λουκέτο σε εργοστάσιο που παράγει το αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων!

Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργούσε χωρίς διακοπή στο Πλατύ Ημαθίας για 45 χρόνια και, όπως αναφέρει η εταιρεία, «εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού». Παράλληλα, όπως αναφέρεται, το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» θα παράγεται σε εργοστάσιο της Ευρώπης.

Για τους εργαζόμενους επισημαίνεται ότι η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Εργοστάσιο λουκέτο

H ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ

«Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).

Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο p

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έξω από την Βουλή διαμαρτύρονται οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου! - Τι απαιτούν;

Τραγωδία για γνωστό τραγουδιστή: Πνίγηκε ο 3χρονος γιος του!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share