Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που παίρνουν εκατομμύρια άνδρες!

Τεράστια προσοχή!

6 Ιουνίου 2019 15:16
ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που παίρνουν εκατομμύρια άνδρες!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να χρησιμοποιούν το προϊόν που κυκλοφορεί με την ονομασία «Vita-X Revitalizing Capsules» της εταιρείας Langlay Healthmetic Inc.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «VITA-X REVITALIZING CAPSULES«. Βάσει της επισήμανσής του, τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται για τη «μακράς διάρκειας ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας των ανδρών» και δεν αποκλείεται να έχει διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο του προϊόντος από την Αρμόδια Αρχή του Καναδά, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του εν λόγω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ενέχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ: Τι απαγορεύει άρον άρον;

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την διακίνηση και διάθεση των καλλυντικών προϊόντων που διατίθενται υπό την επωνυμία PHARMA-CORP.GR.

Ο ΕΟΦ αποφασίζει την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των καλλυντικών προϊόντων με την επωνυμία pharma-corp.gr STOP-ITCH PRICKLY HEAT CREAM, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ/PHARMA-CORP-GR που τα παράγει και τα διαθέτει στην αγορά δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ΄αριθμ Δ3(α)/91512/12-1-2018 υπουργικής απόφασης και τα προϊόντα δεν έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή πύλη CPNP, κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού 1223/2009 και του άρθρου 5 της υπ΄αριθμ Δ3(α)/91512/12-1- 2018 υπουργικής απόφασης.

Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συμμόρφωση επί των ανωτέρω παραβάσεων. Η άρση της παρούσας, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share