Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Αδιανόητο: Eπιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα γιατρό και του έκοψε ένα κομμάτι απο την γλώσσα του!

Προσοχή σκληρές εικόνες!

6 Ιουνίου 2019 12:41
Αδιανόητο: Eπιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα γιατρό και του έκοψε ένα κομμάτι απο την γλώσσα του!

Μία γιατρός στη Νότια Αφρική δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από έναν 32χρονο που προσποιήθηκε τον ασθενή και προσπάθησε να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της.

Η 24χρονη τον δάγκωσε τόσο δυνατά που του αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της γλώσσας. Στη συνέχεια εκείνος έφυγε από το δωμάτιο των γιατρών αιμορραγώντας.

Αδιανόητο: Eπιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα γιατρό και του έκοψε ένα κομμάτι απο την γλώσσα του!

Λίγο αργότερα ένα νοσοκομείο ειδοποίησε για έναν ασθενή που έχει φτάσει με μία τρομακτική πληγή στο στόμα κι έτσι η αστυνομία συνέλαβε τον 32χρονο.

Αδιανόητο: Eπιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα γιατρό και του έκοψε ένα κομμάτι απο την γλώσσα του!

Ο άντρας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστών μόλις αναρρώσει.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 40% των γυναικών στη Νότια Αφρική είναι πιθανό να πέσουν θύματα βιασμού στη διάρκεια της ζωής τους.

Νορβηγία: Προσφέρει €100 εκατ. για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας

Η Νορβηγία δεσμεύθηκε σήμερα να καταβάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών στη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας στις ανθρωπιστικές κρίσεις, μια μάστιγα που αφορά εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο.

«Η βία σεξουαλικού και σεξιστικού χαρακτήρα καταστρέφει τους ανθρώπους, καταστρέφει τις τοπικές κοινωνίες, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιδιορθωθούν οι βλάβες» που προκαλεί, τόνισε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σεράιντε.

«Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον τομέα της πρόληψης», πρόσθεσε η υπουργός κατά την έναρξη διεθνούς διάσκεψης με αυτό το θέμα που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Η πλούσια σκανδιναβική χώρα δεσμεύθηκε να προσφέρει 1 δισεκ. κορώνες (102,5 εκ. ευρώ) για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας από το 2019 ως το 2021, από τα οποία τα 350 εκ. κορώνες φέτος. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι θα προσφέρουν 10 εκ. δολάρια.

Η διάσκεψη αυτή, την οποία συνδιοργανώνουν η Νορβηγία, το Ιράκ, η Σομαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και στην οποία συμμετέχει ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018, έχει στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει πόρους.

undefined

Πολλοί συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της πρόληψης και της καταπολέμησης της ατιμωρησίας.

«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο, πριν από περισσότερα από 35 χρόνια, κανείς δεν μιλούσε για τη σεξουαλική και σεξιστική βία. Και αυτό όχι επειδή δεν υπήρχε. Υπήρχε, αλλά ήταν μια κρυφή φρίκη», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ.

«Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε (…) είναι να ρίξουμε άπλετο φως στο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λόουκοκ, φέτος χρειάζονται περίπου 660 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας.

Μία γυναίκα στις τρεις σε όλο τον κόσμο πέφτει θύμα σεξουαλικής ή σεξιστικής βίας στη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τις περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων. Αυτές πλήττουν σήμερα περίπου 140 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους 35 εκ. γυναίκες και κορίτσια σε αναπαραγωγική ηλικία.

Στα τέλη Απριλίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε μια απόφαση υπέρ των θυμάτων σεξουαλικής βίας, η οποία όμως ήταν πολύ ήπια εξαιτίας των αντιδράσεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share