Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοριτσάκι πίνει νερό από λακκούβα σε πεζοδρόμιο και όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε ντροπή!

Σκληρή εικόνα...

6 Ιουνίου 2019 11:16
Κοριτσάκι πίνει νερό από λακκούβα σε πεζοδρόμιο και όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε ντροπή!

Η εικόνα με το πάμφτωχο κοριτσάκι από την Αργεντινή έγινε viral στα social media σε χρόνο ρεκόρ

Μόνο ντροπή και θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας μια εικόνα από φτωχογειτονιά της Αργεντινής που κάνει το γύρο του κόσμου, σοκάροντας τη διεθνή κοινή γνώμη.

Στη φωτό απεικονίζεται ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να σβήσει τη δίψα του, πίνοντας νερό από τη…λακκούβα ενός πεζοδρομίου.
Τη φωτογραφία τράβηξε και ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ο δημοσιογράφος και εθελοντής της Unicef, Migue Rios.

Όπως αναφέρει το κοριτσάκι είναι τριών-τεσσάρων ετών και ανήκει στην κοινότητα ιθαγενών Mbya Guarani, που επιβιώνει ζητιανεύοντας στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας.

Η σοκαριστική εικόνα προκάλεσε καταιγισμό σχολίων, με πιο εύστοχο αυτό του ίδιου του Rios: “Κάτι λάθος πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία, έτσι δεν είναι;”.

Αδιανόητο: Μητέρα κλώτσησε το παιδί της επειδή δεν έκανε καλή πασαρέλα!

Η γυναίκα που αναγνώρισε τον εαυτό της στο βίντεο ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι αγαπά την κόρη της και ότι δεν ήθελε να την κακοποιήσει.
Σε νευρικό κλονισμό βρίσκεται η αναπτυσσόμενη βιομηχανία της παιδικής μόδας στην Κίνα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός στιγμιότυπου με πρωταγωνίστριες ένα τρίχρονο κορίτσι και τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να το κλωτσά επειδή δεν ανταποκρινόταν κατάλληλα στην επίδειξη.

Σύμφωνα με την China Daily, το βίντεο καταγράφηκε τη Δευτέρα στην πόλη Hangzhou, όπου ένα κορίτσι έκανε πασαρέλα για εταιρείες ρούχων μέσω διαδικτύου. Αναρτήθηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, προσελκύοντας πάνω από 610 εκατομμύρια θεατές μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

«Αυτή η μητέρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί το παιδί της για να κερδίζει χρήματα. Είναι σωστό να κλωτσά κανείς παιδιά; Ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος από τον σωματικό», έγραψε στην πλατφόρμα ένας δικηγόρος.

Η γυναίκα που αναγνώρισε τον εαυτό της στο βίντεο ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι αγαπά την κόρη της και ότι δεν ήθελε να την κακοποιήσει.

Έπειτα από το σάλο που προκάλεσε το βίντεο, 110 πρακτορεία μόδας για παιδιά δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τη χρήση παιδικών μοντέλων στο εξής.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω βιομηχανία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα της Ασίας, κυρίως με την αύξηση πασαρέλων για μικρά παιδιά, εκδηλώσεων και μαθημάτων μόδας. Οι γονείς λένε ότι στέλνουν τα παιδιά τους για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους

Το κινεζικό δίκαιο απαγορεύει στις εταιρείες να προσλαμβάνουν παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά τα παιδικά μοντέλα πληρώνονται συνήθως σε μετρητά και δεν υπογράφουν επίσημες συμβάσεις.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πάνος Ζάρλας: Το μήνυμα που θα σας "λυγίσει"! "Με νοιάζει να..."

Είδηση σοκ: Πέθανε η Χριστίνα Μπέσκου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share