Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Έσκασε βόμβα: Λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα!

Άκαρπη η συνάντηση με πρόεδρο ΕΟΠΥΥ!

5 Ιουνίου 2019 17:19
Έσκασε βόμβα: Λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα!

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία στη σημερινή τους συνάντηση οι εκπρόσωποι από τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και πλέον βρίσκονται ένα βήµα πριν από το πολυήµερο λουκέτο που έχουν εξαγγείλει για τις 10 Ιουνίου, εξαιτίας των υπέρογκων κρατήσεων και των υποχρεωτικών εκπτώσεων (που φθάνουν ακόµα και το 70%).

undefined
Οι φορείς ζήτησαν χθες από τον υπουργό Υγείας να διαγραφεί έστω το clawback (σ.σ.: υποχρεωτικές επιστροφές µε την υπέρβαση του προϋπολογισµού) για το β’ εξάµηνο του 2018, κάτι για το οποίο όµως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε αδυναµία.

Είδηση βόμβα: Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα επ' αορίστου!

Είδηση βόμβα: Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα επ' αορίστου!

Ταχύτατες είναι οι εξελίξεις στον κλάδο των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, καθώς όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο κλάδος ξεκινά επ’ αόριστον κινητοποιήσεις με λουκέτα σε όλη τη χώρα, μετά την τριήμερη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας.

Νέα λουκέτα από τα μέσα Ιουνίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αλλά λόγω και των πολιτικών εξελίξεων, οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν και έτσι ο κλάδος ξεκινά νέα απεργία στις 10 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών μετά από έκτακτη σύσκεψη, το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, αποφάσισε νέα κινητοποίηση για τις 10 Ιουνίου.

Σας αφορά: Κλειστά για τρεις ημέρες και τα διαγνωστικά εργαστήρια!

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate) που τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.

Επ΄αόριστον αποχή από τις 10 Ιουνίου τα Διαγνωστικά

Έτσι όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ΙΣΑ, αποφασίσθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.

Βασικά αιτήματα είναι:

• Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.

• Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback

• Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

• Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία

• Στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΕΟΠΥΥ: Διαδικασίες πιστοποίησης των εργοθεραπευτών!

Σε προσλήψεις φαρμακοποιών προχωρά ο ΕΟΠΥΥ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share