Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οικοδόμος βρήκε ένα μωρό στα σκουπίδια. Αυτό που συνέβη 20 χρόνια αργότερα, έχει συγκλονίσει τον πλανήτη!

Δεν θα το πιστεύετε....

5 Ιουνίου 2019 13:22
Οικοδόμος βρήκε ένα μωρό στα σκουπίδια. Αυτό που συνέβη 20 χρόνια αργότερα, έχει συγκλονίσει τον πλανήτη!

Τον Οκτώβριο του 1995 ένας οικοδόμος από το Chicago πετούσε κάτι σκουπίδια όταν άκουσε ήχους κλάματος. Όταν κοίταξε μέσα σε μια σακούλα με διπλό κόμπο στον κάδο, σοκαρίστηκε ανακαλύπτοντας ένα νεογέννητο μωρό που το είχε αφήσει η ίδια του η μητέρα να πεθάνει.Ο Gerald Rocky Hyatt, ο άντρας που την βρήκε, πήγε το μωρό αμέσως στο νοσοκομείο. Οι νοσοκόμες την ονόμασαν Mary Grace και η ιστορία της την έκανε διάσημη στην πόλη του Chicago.

H Mary Grace δόθηκε για υιοθεσία και ονομάστηκε Morgan Hill. Η θετή της μητέρα, η Sandi, είχε κρατήσει έναν φάκελο γεμάτο αποκόμματα εφημερίδας για την μικρή Mary Grace. Η Morgan μεγάλωσε γνωρίζοντας ότι είναι υιοθετημένη, αλλά μόλις δύο χρόνια πριν – σε ηλικία 20 ετών – έμαθε επιτέλους την ιστορία για το πώς ένας οικοδόμος της έσωσε την ζωή.

Η Morgan άρχισε να ψάχνει τον Gerald Rocky Hyatt, τον άντρα που αποκαλεί “φύλακα άγγελο” της. Οι δημοσιογράφοι του KHSB συμφώνησαν να την βοηθήσουν να το βρει.

20 χρόνια μετά από αυτή την μοιραία μέρα στον κάδο, κάτι απίθανο συνέβη:

Το κοριτσάκι που γεννήθηκε 45 γραμμάρια βγήκε νικήτρια στη ζωή μετά από 5 μήνες!

Ένα από τα μικρότερα παιδιά γεννήθηκε σε νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο αλλά το μικρό κορίτσι κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και να πάρει εξιτήριο ως ένα υγιές βρέφος.

Η Saybie όπως είναι το όνομα του μικρού κοριτσιού γεννήθηκε πριν από πέντε μήνες με βάρος μόλις 245 γραμάρια μετά από 23 εβδομάδες κύησης.

Η μητέρα της Saybie περιέγραψε τη γέννα ως την πιο τρομακτική ημέρα της ζωής της. Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο όπου της είπαν ότι έχει προεκλαμψία και πολύ υψηλή πίεση με τους γιατρούς να της ανακοινώνουν ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε καισαρική.

Η ίδια εξομολογείται ότι το πρώτο που είπε στους γιατρούς ήταν ότι δεν πίστευε ότι η κόρη της θα τα καταφέρει δεδομένου του προώρου του τοκετού.

Θυμάται, δε, τους γιατρούς να λένε στον σύζυγό της ότι θα έχει μόλις μια ώρα με την κόρη του πριν αυτή να αφήσει την τελευταία της πνοή. «Η μια ώρα, όμως, έγινε δύο, έγινε μια ημέρα, έγινε μια εβδομάδα» προσθέτει η μητέρα η οποία πλέον επέστρεψε στο σπίτι με την μικρή Saybie στην αγκαλιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούνται στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα η Saybie είναι το μικρότερο νεογέννητο που κατάφερε να επιβιώσει.

Τι είναι η προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές για την έγκυο και το έμβρυο που κυοφορεί. Εμφανίζεται συνήθως μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μπορεί να υφίσταται ακόμα και 4 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Ορίζεται κλινικά από αυξημένη πίεση (υπέρταση) καιαυξημένη πρωτεΐνη στα ούρα (λευκωματουρία), με ή χωρίς παθολογικά οιδήματα.

Ως υπέρταση ορίζεται η συστολική αρτηριακή πίεση (μεγάλη) πάνω από 140 mmHg, ή η διαστολική αρτηριακή πίεση (μικρή) πάνω από 90 mmHg. Ως λευκωματουρία ορίζεται η παρουσίαπερισσότερων από 300 mg πρωτεΐνης σε ούρα 24 ώρου ή περισσότερα από 30 mg/mmol σε τυχαίο δείγμα ούρων ή περισσότεροι από ένας σταυροί σε Stick ούρων.

Αν παρουσιαστεί προεκλαμψία, η μόνη ουσιαστική θεραπεία είναι η γέννηση του παιδιού. Όταν όμως η προεκλαμψία διαγνωστεί νωρίς στην κύηση, και το έμβρυο είναι ανώριμο για να γεννηθεί (πριν την 37ηεβδομάδα), τότε η έγκυος και ο μαιευτήρας που την παρακολουθεί, αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο έργο και πρέπει να διατηρήσουν μια ευαίσθητη ισορροπία: Από τη μια μεριά το μωρό χρειάζεται χρόνο για να είναι ώριμο να γεννηθεί, και από την άλλη δεν πρέπει η έγκυος και το έμβρυο να εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους.

Ώρες αγωνίας: Μωρό κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο!

Άσχημη περιπέτεια έζησε μία μητέρα με το 1,5 έτους παιδί της το πρωί του Σαββάτου επί της οδού Χριστομιχάλη Ξυλούρη, στην Κρήτη!

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα βγήκε από το αυτοκίνητό της και διαπίστωσε έντρομη ότι το μωρό της είχε κλειδωθεί μέσα στο Ι.Χ με τα κλειδιά να βρίσκονται εντός οχήματος.

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και με τις κατάλληλες κινήσεις οι πυροσβέστες, κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο.

Ανακούφιση πλημμύρισε την μητέρα, που είχε και πάλι κοντά της το 1,5 έτους μωρό της, αν και σίγουρα θα θυμάται για αρκετό καιρό τις στιγμές αγωνίας που έζησε .
Στο σημείο και η αστυνομία για την καταγραφή του περιστατικού

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή εργαζόμενη ξενοδοχείου!

Σοκ στα Χανιά: Μαθητές Δημοτικού έγιναν ''λιώμα'' και κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share