Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

ΑΠΘ: Καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή! (Video)

Απίστευτο περιστατικό!

5 Ιουνίου 2019 12:54
ΑΠΘ: Καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή! (Video)

Για άσκηση βίας εναντίον φοιτητή, καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, τον Πρόεδρο του Τμήματος Τοπογράφων του ΑΠΘ, καθηγητή Κώστα Τοκμακίδη, σε περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια σημερινής τους κινητοποίησης στην Πρυτανεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής, πληροφορήθηκαν σήμερα πως την Κυριακή η Σύγκλητος συνήλθε «στα κρυφά», προκειμένου οι πρυτανικές αρχές να αποφύγουν ενδεχόμενο νέας παρέμβασης φοιτητών στη συνεδρίαση, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, μετέβησαν στην Πρυτανεία, ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό της επόμενης Συγκλήτου, επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι, «να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα αυταρχικοποίησης των Πρυτανικών Αρχών καθώς και να απομακρυνθεί ο φασίστας μπράβος από τη φοιτητική λέσχη» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Ωστόσο, όπως πάντα καταγγέλλουν, συνάντησαν όχι μόνο «μπράβους», εννοώντας προφανώς προσωπικό της φύλαξης του Πανεπιστημίου, αλλά και έναν καθηγητή/συγκλητικό, ο οποίος γρονθοκόπησε φοιτητή.

Δείτε το video που μαγνητοσκόπησαν οι ίδιοι φοιτητές:

Όπως τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην ανακοίνωση τους, «η συγκεκριμένη πρυτανεία του Μήτκα όχι μόνο μπορεί να συνεδριάζει μόνο κρυφά και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο χτυπώντας και τρομοκρατώντας. Ο πρύτανης κλείνει τα μάτια στο προηγηθέν συμβάν, απαξιώνει τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και αποκαλεί τους φοιτητές φασίστες».

Οι φοιτητές ζητούν τέλος την παραίτηση της πρυτανείας, τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου, την απομάκρυνση του προσωπικού φύλαξης τον οποίο κατηγορούν ότι είναι «φασίστας», ανοιχτές διαδικασίες συγκλήτου και δικαίωμα παρέμβασης των φοιτητών σε αυτές.

Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ!

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η εισβολή φοιτητών στην Σύγκλητο του ΑΠΘ!

Περίπου 30 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διέκοψαν τη συνεδρίαση της συγκλήτου που πραγματοποιούταν εκείνη τη στιγμή απαγορεύοντας την έξοδο του πρύτανη Περικλή Μήτκα, αλλά και των καθηγητών, από την αίθουσα.

Αίτημά τους είναι η πρόσβασή τους στις συνεδριάσεις.

ΑΠΘ

Κρατώντας έγκλειστους τους καθηγητές εντός της αιθούσης θέλησαν οι φοιτητές «εκβιαστικά» να αποφασισθεί η ελεύθερη συμμετοχή τους από τα μέλη της Συγκλήτου προκειμένου να λάβουν απόφαση, η οποία θα επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των φοιτητών στις συνεδριάσεις του οργάνου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share