Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κονγκό: Επίθεση του Ισλαμικού κράτους!

Η επίθεση έγινε σε περιοχή όπου μαίνεται η επιδημία του ιού Έμπολα

5 Ιουνίου 2019 09:13
Κονγκό: Επίθεση του Ισλαμικού κράτους!

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε χθες Τρίτη την ευθύνη για μια πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε σε ανατολική περιοχή της ΛΔ Κονγκό όπου μαίνεται η επιδημία του ιού Έμπολα, για την οποία όμως οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν αρκετά συγκεχυμένες. Ο αντιδήμαρχος της Μπένι, στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, ανέφερε ότι 13 πολίτες σκοτώθηκαν προχθές Δευτέρα σε επίθεση που διαπράχθηκε από την οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF), η οποία θεωρείται πως συνδέεται με το ΙΚ.

«Τα θύματα σκοτώθηκαν από σφαίρες και λεπίδες», δήλωσε ο Μοντέστ Μπαχουαναμαχά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο Telegram, το ΙΚ ανέφερε ότι αυτό βρισκόταν πίσω από την επίθεση. Υποστήριξε ότι στόχος της ήταν δυνάμεις του κονγκολέζικου στρατού στην Μπένι και ότι οι μαχητές του σκότωσαν ή τραυμάτισαν 25 ανθρώπους.

Θρήνος στο Τατζικιστάν: 32 νεκροί έπειτα από εξέγερση μελών του Ισλαμικού Κράτους!

Θρήνος στο Τατζικιστάν! 32 είναι οι νεκροί έπειτα από εξέγερση μελών του Ισλαμικού Κράτους σε φυλακή!

Το υπουργείο επεσήμανε ότι εξέγερση ξέσπασε αργά χθες Κυριακή στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Βαχντάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ, καθώς κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες και πέντε συγκρατούμενούς τους.

Τρεις δεσμοφύλακες και 29 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Τατζικιστάν αφού μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνταν εκεί ξεκίνησαν μια εξέγερση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Ένας από τους υποκινητές της εξέγερσης ήταν ο Μπεχρούζ Γκουλμουρόντ, γιος του Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, ενός Τατζίκου συνταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων που εντάχθηκε στο ΙΚ το 2015 και, σύμφωνα με το υπουργεί Δικαιοσύνης, έχει σκοτωθεί στη Συρία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 24 αντάρτες και αποκατέστησαν την τάξη στη φυλακή, στην οποία κρατούνται 1.500 άνθρωποι. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 21: 30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας).

"Είκοσι τέσσερα μέλή του ΙΚ σκοτώθηκαν. Οι ισλαμιστές σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες", ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ διευκρίνισε ότι πέντε ακόμη κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τα μέλη του ΙΚ.

Μακελειό τη Βραζιλία: 11 νεκροί από επίθεση σε μπαρ!

Έντεκα νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ στη βόρεια Βραζιλία την Κυριακή.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας Παρά δήλωσε: «Διενεργούμε έρευνα». Άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχει τεθεί υπό κράτηση μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Όπως ανέφερε, έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες. Επτά ένοπλοι έφτασαν στο σημείο με μια μοτοσικλέτα και τρία αυτοκίνητα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι στη Βραζιλία καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη, που διαπράττονται κυρίως με τη χρήση πυροβόλων όπλων: ο αριθμός των φόνων ανήλθε σε 64.000 το 2017, ήταν δηλαδή υπερτριπλάσιος του επιπέδου της ενδημικής βίας όπως το ορίζει ο ΟΗΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share