Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι Αρχές προειδοποιούν: Άκρως επικίνδυνοι οι δραπέτες των φυλακών!

Δείτε αναλυτικά...

3 Ιουνίου 2019 12:58
Οι Αρχές προειδοποιούν: Άκρως επικίνδυνοι οι δραπέτες των φυλακών!

Άκρως επικίνδυνοι είναι οι τρεις Αλβανοί καταζητούμενοι, που απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από το τμήμα μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Οι τρεις δραπέτες του τμήματος μεταγωγών παραμένουν ασύλληπτοι με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από τα ξημερώματα, οπότε κι απέδρασαν από το κελί τους.

Συγκεκριμένα ο πρώτος είχε συλληφθεί στην Κύπρο το 2012. Μαζί με συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να αρπάξουν το αυτοκίνητο του σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη κάτω από την πυλωτή της πολυκατοικίας του στην Καισαριανή. Ο άτυχος σεφ και ο αδερφός του επιχείρησαν να σταματήσουν τους κλέφτες. Εκείνοι, στη θέα των δύο αδελφών άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον 30χρονο και τραυματίζοντας σοβαρά τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Ο δεύτερος ένας 35χρονος, τον Απρίλιο του 2018 είχε εισβάλει με σπείρα στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στην Βουλιαγμένη. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει τις δύο οικιακές βοηθούς, άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ και ακριβά ρολόγια από την συλλογή του «ΛΕ-ΠΑ», ο οποίος απουσίαζε σε ταξίδι στο Μιλάνο. Οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί μετά από κινηματογραφική απόπειρα διάρρηξης στον Άλιμο, όπου είχαν δέσει μητέρα και γιο μέσα στο διαμέρισμά τους. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησαν να ξεφύγουν πηδώντας από παράθυρα. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν ρίχνοντας και προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό πριν τελικά τους συλλάβουν.

Ο τρίτος πρωταγωνιστής της αναταραχής στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ενεργό συμμετοχή σε άλλη συμπλοκή μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών και ομογενών από Ρωσία. Είχε σφαγιαστεί ένας 33χρονος, υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές με 38χρονο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 είχε γίνει στόχος αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου στον Πειραιά.

Ανθρωποκυνηγητό και πυροβολισμοί για τους 4 δραπέτες!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις κρατούμενοι δραπέτευσαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έως τώρα, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν, λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα, από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις κρατούμενοι δραπέτευσαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έως τώρα, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη, στην περιοχή του Ρέντη, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων.

Έγκλειστοι φυλακών κατάπιαν ναρκωτικά για να μην τους πιάσουν!

Με την μέθοδο της κατάποσης, οι έγκλειστοι φυλακών επιχείρησαν να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν και αφορούσαν τα ναρκωτικά που είχαν καταπιεί οι δύο άνδρες κατά τη μεταγωγή τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, τους μετέφεραν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις.

Κατά την παραμονή των δυο κρατουμένων σε νοσοκομείο της Πάτρας, ο 45χρονος απέβαλε από τον οργανισμό του 106 συσκευασίες ναρκωτικών με τη μορφή σφαιριδίων, που περιείχαν 180 γραμμάρια κάνναβης, ενώ ο 25χρονος απέβαλε 15 συσκευασίες ναρκωτικών, επίσης με τη μορφή σφαιριδίων, που περιείχαν 22 γραμμάρια κάνναβης.

Σε βάρος του 45χρονου και του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share