Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίθεση καρχαρία σε 17χρονη!

Σώθηκε χάρη στον πατέρα της!

3 Ιουνίου 2019 12:24
Επίθεση καρχαρία σε 17χρονη!

Μία έφηβη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ χθες μετά την επίθεση καρχαρία.

Η 17χρονη υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια, τα χέρια και τη λεκάνη της, ενώ δέχθηκε την επίθεση ενώ κολυμπούσε στην παραλία Ατλάντικ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Η 17χρονη αναρρώνει στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

"Η οικογένεια της κοπέλας θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην παραλία αλλά και τους διασώστες που βοήθηκαν στη διάσωσή της. Η συμβολή του πατέρα του κοριτσιού ήταν καθοριστική στο να σωθεί η ζωή της" αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σοκαριστικό: Από πόσο μακριά μπορεί να εντοπίσει το αίμα ο καρχαρίας;

Είναι κοινή λαϊκή σοφία πως ο καρχαρίας μυρίζει ακόμα και μια σταγόνα αίμα μέσα στον ωκεανό! Μια υπερβολή φυσικά που έχει ωστόσο μια βάση στην πραγματικότητα!

Μιλώντας επιστημονικά, ο καρχαρίας έχει τη δυνατότητα να διακρίνει κατά μέσο όρο ένα μέρος αίματοςανά 100 εκατομμύρια μέρη νερού.

Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη αίματος ακόμα και από απόσταση 400 μέτρων.

Αυτό μας λέει το επιστημονικό περιοδικό «Science Focus» του BBC, προσγειώνοντάς μας ωστόσο στην πραγματικότητα:

«Οι καρχαρίες έχουν ουσιαστικά την ίδια περίπου ευαισθησία με τα άλλα ψάρια και μπορούν να πιάσουν μυρωδιές μεταξύ ενός μέρους αίματος ανά 25 εκατ. μέρη νερού και ενός μέρους αίματος ανά 10 δισ. μέρη νερού, κάτι που εξαρτάται από τα χημικά και το είδος του καρχαρία».

Να σας θυμίσουμε τις Απίστευτες εικόνες απο Αυστραλό δύτη- Μια ανάσα απο τα σαγόνια του καρχαρία!

Οι οσφρητικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων ειδών, υπάρχουν είδη κάποιοι που πιάνουν το αίμα ακόμα και σε ποσόστωση ενός μέρους αίματος ανά 10 δισ. μέρη νερού, «το αντίστοιχο μιας σταγόνας αίματος μέσα σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων!».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share