Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ στην Γερμανία - Πρώτο κόμμα οι Πράσινοι!

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση!

1 Ιουνίου 2019 18:47
Σοκ στην Γερμανία - Πρώτο κόμμα οι Πράσινοι!

Το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία εμφανίζεται ως η πρώτη πολιτική δύναμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, λίγες μετά τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa, οι Πράσινοι καταγράφουν ποσοστό 27% (το μεγαλύτερο στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας) και ακολουθεί η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 26%.

Καθεστώς αποσύνθεσης καταγράφει η δημοσκόπηση για την κεντροαριστερά (SPD) και την Αριστερά (Linke) καθώς οι ψηφοφόροι στη Γερμανία τους γυρίζουν την πλάτη, με το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κόμμα του Βίλι Μπράντ να φθάνει μόλις στο 12%, ενώ η Αριστερά με 7%, είναι το τελευταίο κόμμα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) καταγράφουν ποσοστό 8% ,ενώ το αντιευρωπαϊκό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λαμβάνει το 11%, καταγράφοντας πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Γερμανία: "Δεν αλλάζει η Συμφωνία των Πρεσπών"

Η "Συμφωνία των Πρεσπών" είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, τονίζοντας ότι θα την σεβαστεί και οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική "άγκυρα" σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ευρωεκλογές: Τραντάζουν τη γερμανική κυβέρνηση τα αποτελέσματα!

"Τα καλύτερα 15 λεπτά της γερμανικής τηλεόρασης"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share