Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο υπεύθυνος ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ!

Κατηγορείται για σεξισμό και ρατσισμό!

31 Μαΐου 2019 22:45
Συνελήφθη ο υπεύθυνος ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ!

Συνελήφθη ο υπεύθυνος ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ! Κατηγορείται για σεξισμό και ρατσισμό! Ακόμα διεξάγεται έρευνα για τις κατηγορίες!

Ο επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ απομακρύνθηκε των καθηκόντων του και βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εσωτερικής έρευνας σήμερα, έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, κυρίως εναντίον της συζύγου του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook.

Αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην στελέχους της Secret Service, των πρακτόρων που αναλαμβάνουν την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ, προέρχονται από δύο πρώην εργαζόμενους και μεταφέρθηκαν επίσημα στην οικογένεια Ζούκερμπεργκ μέσω ενός δικηγορικού γραφείου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Μάρκ Ζούκερμπεργκ και της Πρισίλας Τσαν.

«Οι σχετικές καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ερευνά πάντα, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αυτού του είδους τα περιστατικά» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εμπλεκόμενος «έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, για όσο διαρκέσει η έρευνα» συμπλήρωσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η οικογένεια ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον οικονομικό ιστότοπο Business Insider, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας κατηγορείται ότι προέβη σε ομοφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος άλλων εργαζομένων, αλλά και της Πρισίλα Τσαν.

Τι συμβαίνει με την ψηφοφορία για το Facebook;

Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το Facebook και κατ' επέκταση όλους τους χρήστες του, καθώς στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, αναμένεται να γίνει ψηφοφορία για το αν ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος του Facebook!

Βέβαια, ο "Ζουκ", εκτός από διευθύνων σύμβουλος του Facebook και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του. Εκείνοι που τον καλούν να αποχωρήσει ως πρόεδρος λένε ότι αυτό θα τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στη λειτουργία της εταιρείας.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο επειδή ο ίδιος διαθέτει το 60% των δικαιωμάτων ψήφου. Αλλά, για τους αναλυτές και τη σημασία της διαδικασίας, το ποσοστό των μετόχων που ψηφίζουν εναντίον του μπορεί να υποδείξει πόση πίστη έχουν στην ηγεσία του.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, κάλεσε τον Ζούκερμπεργκ να παραιτηθεί από διευθύνοντας σύμβουλος. Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ πάντως φέρεται αμετακίνητος και κατά το παρελθόν έχει δείξει πως δεν σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς. Όμως είναι βέβαιο πως ένα μεγάλο αρνητικό ποσοστό, θα ήταν σοβαρό πλήγμα κύρους.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share