Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το δάσος του Σέιχ Σου καταστρέφεται και για αυτό ευθύνεται ένα...έντομο!

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό!

31 Μαΐου 2019 15:29
Το δάσος του Σέιχ Σου καταστρέφεται και για αυτό ευθύνεται ένα...έντομο!

Πολύ μεγάλο πρόβλημα στα πεύκα του δάσους του Σέιχ Σου έχει προκαλέσει έντομο-φονιάς.

Το φλοιοφάγο έντομο έχει την επιστημονική ονομασία Tomicus piniperda και έχει ήδη νεκρώσει 3.500 χιλιάδες στρέμματα πευκόφυτης έκτασης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή πάνω από το 1/10 της συνολικής επιφάνειας που καλύπτει.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψεκασμούς

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο έντομο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψεκασμούς, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του, αφού πριν από 2,5 χρόνια υπήρχαν αναφορές για πεύκα τα οποία είχαν νεκρωθεί εξαιτίας του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη περιοχή του Ρετζικίου όπου ήδη το έντομο έχει ξεράνει μεγάλο αριθμό πεύκων.

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ελκύουν τα κουνούπια; Βάσει ποιών κριτηρίων τα κουνούπια επιλέγουν τα θύματά τους; Ιδού οι εξής πέντε κυριότεροι λόγοι:

Η αναπνοή.

Σύμφωνα με έρευνες, τα κουνούπια έλκονται από ανθρώπους εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα κατά την αναπνοή, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η Γυμναστική.

Το γαλακτικό οξύ που παράγεται στους μυς κατά την διάρκεια της άσκησης, διαχέεται στο αίμα και απελευθερώνεται από τον ιδρώτα, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τα κουνούπια.

Η Μπύρα.

Για λόγο που ακόμα δεν έχει εξηγηθεί, τα κουνούπια προτιμούν ξεκάθαρα αυτόν που έχει καταναλώσει μπύρα.

Η Ομάδα αίματος 0.

Όσοι έχουν ομάδα αίματος 0, έλκουν περισσότερο τα κουνούπια.

Η Εγκυμοσύνη.

Τα κουνούπια που μεταφέρουν ελονοσία ελκύονται δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 5 πράγματα που κάνουμε τα οποία πυροδοτούν το τσίμπημα των κουνουπιών

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share