Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από ανατροπή φουσκωτού!

Ένα παιδί ανάμεσά τους!

30 Μαΐου 2019 18:21
Τραγωδία στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από ανατροπή φουσκωτού!

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ανατράπηκε ένα φουσκωτό στον Ρήνο στη Γαλλία.

"Τρεις άνθρωποι πέθαναν. Μεταξύ αυτών ήταν ένα 6χρονο κορίτσι και ένας αυτόπτης μάρτυρας που προσπάθησε να σώσει τους επιβαίνοντες", ανέφερε η περιφέρεια του Κάτω Ρήνου σε ανακοίνωσή της.

Άλλος ένας από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάστασή του κρίνεται "σχετικά σοβαρή".

Το Codis, το κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της περιφέρειας, διευκρίνισε ότι το μικρό σκάφος, "ένα είδος κανό", όπως το περιέγραψε, ανατράπηκε γύρω στο μεσημέρι και "πολλοί άνθρωποι πήδηξαν στο νερό" για να σώσουν τους επιβάτες.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δυνάμεις, γαλλικά και γερμανικές, όπως ελικόπτερα, δύτες και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι προκειμένου να εντοπίσουν το παιδί που αγνοείται, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

ISIS: Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας του Αφγανιστάν, μια στρατιωτική σχολή που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

«Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι (10:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πύλη εισόδου του Πανεπιστημίου Στρατάρχης Φαχίμ, στην άκρη του δρόμου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Φιρντάους Φαραμάρτζ.

Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν πεζός, «εντοπίστηκε από έναν στρατιώτη και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προτού φθάσει τον στόχο του», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, είπε ο Φαραμάρτζ.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που πολλοί φοιτητές έφευγαν από τη σχολή και την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο Site που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Τα ΙΚ υποστηρίζει πως σκότωσε «50 φοιτητές της στρατιωτικής σχολής».

Η εθνική στρατιωτική ακαδημία του Αφγανιστάν, που ιδρύθηκε το 2005, εκπαιδεύει τους ανώτατους αξιωματικούς του στρατού.

Σε ένα μεγάλο παράρτημα του πανεπιστημίου στεγάζεται μια βάση στρατιωτών του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν Αφγανούς σπουδαστές στρατιωτικών σχολών η οποία φυλάσσεται αυστηρά.

Πολλές επιθέσεις με χειροβομβίδες ή με ενόπλους που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες έχουν θέσει στο στόχαστρο τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικούς στην πρωτεύουσα, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν εδώ και μήνες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Σκοτώθηκαν 8 παιδιά μετά από έκρηξη βόμβας!

Δύναμης ζωής : 8χρονος που δέχτηκε σφαίρα σήμερα χορεύει!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share