Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ!

Τι συνέβη;

30 Μαΐου 2019 07:42
Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 2:54 και είχε ένταση 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 45χλμ νοτιοδυτικά του νησιού της Ζακύνθου, ενώ το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στα 14,6χλμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Αρκετό καιρό τώρα έχει να σημειωθεί σεισμός στη Ζάκυνθο, μετά τις συνεχόμενες δονήσεις τελευταία στην Ηλεία. Η τελευταία ασθενής δόνηση στο νησί σημειώθηκε στις 20 Απριλίου.

Σεισμός 4,2 στην Κω!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωϊ, στις 8:27, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κω.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα ανατολικά: βορειοανατολικά της Κω (στα τουρκικά παράλια) και το εστιακό βάθος ήταν στα 18 χιλιόμετρα.

Περού: 2 νεκροί μετά τον σεισμό των 8 ρίχτερ!

Σε δύο ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και σε 30 των τραυματιών από τη σεισμική δόνηση των 8 βαθμών που έπληξε την Κυριακή το Περού και τον Ισημερινό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

«Υπάρχουν δύο νεκροί. Το δεύτερο θύμα αυτού του ισχυρού σεισμού είναι ένας 15χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι» ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην επαρχία Λα Λιμπερτάδ, στο βόρειο Περού, δήλωσε ο Ρικάρντο Σεϊγιας, συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal N. Ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Την Κυριακή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν ένας βράχος έπεσε στο σπίτι του στην περιοχή Χουαράνγκο, επίσης στο βόρειο Περού. Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πληγείσα περιοχή από το σεισμό, αρκετές εκατοντάδες κατοικίες και σχολεία υπέστησαν ζημιές και μερικά καταστράφηκαν.

Στον Ισημερινό όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία 'Αλτο Αμασόνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share