Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Δούναβη: Βυθίστηκε πλοίο - Τουλάχιστον 7 νεκροί και 21 αγνοούμενοι!

Τι συνέβη;

30 Μαΐου 2019 07:29
Τραγωδία στον Δούναβη: Βυθίστηκε πλοίο -  Τουλάχιστον 7 νεκροί και 21 αγνοούμενοι!

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μια νυχτερινή βαρκάδα στον Δούναβη. Οπως μεταδίδουν ουγγρικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ένα ποταμόπλοιο ανετράπη και βυθίστηκε στην περιοχή της κεντρικής Βουδαπέστης, μπροστά από το ιστορικό ουγγρικό Κοινοβούλιο, και ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, όλοι τουρίστες από τη Νότιο Κορέα.
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, διασώστες αλλά και δύτες που ερευνούν την περιοχή. Ωστόσο τις έρευνες δυσκολεύουν οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες λόγω και της βροχής, τα ορμητικά νερά του Δούναβη και η έλλειψη ορατότητας. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε εντοπιστεί ούτε το βυθισμένο ποταμόπλοιο.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε ότι λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) το ποταμόπλοιο βυθίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχοντας εκείνη τη στιγμή 34 επιβαίνοντας, δύο εκ των οποίων μέλη του πληρώματος. «Οι αρχές και η εταιρεία κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασωθούν οι επιβαίνοντες και το προσωπικό» είπε ο Μιχάλι Τοτ συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο κυρίως για τουρίστες από την Νότια Κορέα, ενώ πρόσθεσε πως το πλοίο είχε περάσει όλους τους ελέγχους δίχως να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση απ' το υπουργείο εσωτερικών της χώρας, υπάρχουν εφτά νεκροί και 16 αγνοούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες διασώθηκαν και είναι υγιείς. Οσο περνούν οι ώρες όμως και οι έρευνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, η ανησυχία εντείνεται για την τύχη των αγνοούμενων δεδομένων και των κακών καιρικών συνθηκών.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλεούμενο περίπου στο σημείο όπου βρίσκεται η γέφυρα της Μαργαρίτας.

Σοκ έχει προκαλέσει η φωτογραφία με τον νεκρό ορειβάτη στο Έβερεστ!

Νέος θάνατος στην λίστα των ορειβατών, που προσπάθησαν να περπατήσουν και να κατακτήσουν το Έβερεστ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού του Νεπάλ, Μίρα Ατσάρια, ένας ακόμη ορειβάτης έχασε τη ζωή του κατά την ανάβασή του στα Ιμαλάια.

Έτσι οι νεκροί έφθασαν τους 11 από την αρχή της χρονιάς και πυκνώνουν ξανά οι φωνές για περισσότερα μέτρα προστασίας, αλλά και ελέγχου των ορειβατών, που ονειρεύονται να βασίσουν στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη.

Ο 61χρονος Αμερικανός ορειβάτης, Τζον Κούλις, άφησε την τελευταία του πνοή στις παγωμένες πλαγιές της οροσειράς, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share