Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Ε.Ε: ΝΑΙ σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία - ΟΧΙ σε Τουρκία!

Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις!

29 Μαΐου 2019 15:57
Ε.Ε: ΝΑΙ σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία - ΟΧΙ σε Τουρκία!

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεση προόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις «ειδικά στους τομείς που χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμοι από το Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2018» και «υπό το πρίσμα της σημαντικής προόδου που επιτεύχθηκε και της εκπλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, η Επιτροπή συστήνει σήμερα στο Συμβούλιο να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση με Αλβανία και Β. Μακεδονία».

Σε ό,τι αφορά την έκθεση για την Τουρκία, η Επιτροπή σημειώνει ότι, παρά τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, «η Τουρκία εξακολούθησε να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σοβαρές παρεκτροπές στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και μέσω της αποδυνάμωσης των αποτελεσματικών ελέγχων και ισορροπιών στο πολιτικό σύστημα, που προέκυψαν από την έναρξη ισχύος της συνταγματικής αναθεώρησης». Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι, τον Ιούνιο του 2018, το Συμβούλιο σημείωσε ομόφωνα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν «ουσιαστικά σταματήσει» και ότι δεν είναι δυνατό το άνοιγμα ή η ολοκλήρωση άλλων κεφαλαίων.

Επετειακό βίντεο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας!

Σαράντα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την επίσημη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Μια προσπάθεια που κράτησε δεκαετίες και τελικά ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την Πράξη Προσχώρησης.

Για να γιορτάσει την επέτειο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έφτιαξε και δημοσίευσε ένα βίντεο με το οποίο δείχνει την πορεία της χώρας μέσα στην τότε ΕΟΚ / μετέπειτα Ε.Ε., δείχνοντας παράλληλα πλάνα από τους Πρωθυπουργούς της.

Δείτε το εδώ:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share