Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γυναίκα λιποθύμησε σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ!

Οι καθαρίστριες αποχώρησαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα!

29 Μαΐου 2019 12:38
Γυναίκα λιποθύμησε σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ!

Επεισοδιακή η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις συμβάσεις των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου που λήγουν στα τέλη Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν ανανεωθεί.

Μετά τα όσα έγιναν στη Βασ. Σοφίας, οι διαδηλωτές πήγαν από τη Ρηγίλλης, σε ακόμη μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το Μαξίμου, ώστε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ούτε από εκεί δεν έγινε εφικτό κάτι τέτοιο, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις φρόντισαν να κλείσουν και από εκεί τον δρόμο.

ΠΟΕΔΗΝ: Κατάληψη αστέγων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη!

Κατάληψη αστέγων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη έχουν κάνει οι άστεγοι! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ;

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι το ΑΧΕΠΑ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, έχει κατακλυσθεί από αστέγους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ΑΧΕΠΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ, αναφέρει: «Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, έχει κατακλυσθεί από αστέγους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παρότι την αναδείξαμε πολλές φορές φαίνεται ότι της Διοίκησης «δεν ιδρώνει το αυτί».

Τις ακαθαρσίες τους (κόπρανα, ούρα, αποφάγια) τα συναντάς παντού στους διαδρόμους ειδικά στα υπόγεια του Νοσοκομείου, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες. Τα στρώματα και οι κουβέρτες παραμένουν εκεί όλη την ημέρα για να υποδεχθούν το βράδυ τους αστέγους.

Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι τα οποία μπορούν με όλο το ρουχισμό να φιλοξενούν αστέγους, οι οποίοι αφοδεύουν, ουρούν, τρώνε στους διαδρόμους των κλινικών. Μετά αναρωτιούνται γιατί έχουμε 1627 θανάτους κατ’ έτος από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Εάν η Διοίκηση θέλει να στεγάσει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, να αναζητήσει Προνοιακή Μονάδα στη Θεσσαλονίκη. Το μείζον αυτό ζήτημα Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του Νοσοκομείου, η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ τα αντιμετωπίζει με «σύγχρονη Διοικητική μέθοδο». Αναρτήθηκαν ανακοινώσεις που είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share