Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κύπρος: Έκλεισαν τον δρόμο με φέρετρο κάτοικοι της περιοχής!

Αδιανόητο περιστατικό!

29 Μαΐου 2019 11:14
Κύπρος: Έκλεισαν τον δρόμο με φέρετρο κάτοικοι της περιοχής!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαμαρτυρία κατοίκων, μοναχών και επηρεαζόμενων πολιτών ενάντια στην ανέγερση πρατηρίου βενζίνης, σε κοντινή απόσταση πάνω από το αρχαίο μνημέιο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κύπρο.

Οι κάτοικοι αλλά έκλεισαν τον δρόμο τοποθετώντας ένα φέρετρο στο κέντρο, ενώ κρατούν πλακάτ με συνθήματα όμως «SOS για το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας» και «OXI στην παράκαμψη της νομοθεσίας».
Όπως αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ, οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν καθώς όπως πληροφορήθηκαν σήμερα θα επαναρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου. Να σημειώσουμε πως, οι εργασίες για την ανέγερση του πρατηρίου είχαν ανασταλεί μετά από συνεννόηση με τον ιδιώτη, την κοινότητα, τον έπαρχο Λευκωσίας και το Υπουργείο Μεταφορών, μέχρι την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων μελέτης του τμήματος γεωλογικής επισκόπησης.

Στο μεταξύ, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν αρχαίοι τάφοι που χρονολογούνται μεταξύ 1000 π.χ - 700 π.χ, κατά τη διάρκεια έργων για δημιουργία δρόμου, ενώ να σημειώσουμε πως το Τμήμα Πολεοδομίας έκανε την περιοχή πάνω από το Σπήλαιο οικιστική το 1944.


Σε δηλώσεις του στο σημείο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως, η Βουλή και η Επιτροπή Περιβάλλοντος θα πρέπει να επέμβουν δυναμικά, ενώ όπως τόνισε, θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η Επιτροπή πριν προχωρήσουν τα έργα.

Ο κ. Περδίκης, επεσήμανε πως οι πολίτες και χθες και σήμερα έχουν σταματήσει με την δυναμική τους παρέμβαση την έναρξη των εργασιών. Πρόσθεσε επίσης, πως το μήνυμα που πρέπει να λάβουν οι Κυβερνώντες και η εταιρεία είναι ότι οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν να ξεκινήσουν τα έργα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίκης, εάν θέλουν οι Κυβερνώντες να έχουν επεισόδια και ταραχές, ας εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους.
Στο σημείο παρευρέθηκαν επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, καθώς επίσης και η πρώην ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Πηγή: offsite.com.cy

Η Λευκωσία φωτίζεται για το Pride!

Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου φωτίστηκε το ψηλότερο κτίριο της Λευκωσίας στην Κύπρο.

To κτήριο των 17 ορόφων, Jean Nouvel, ύψους 70 μέτρων το κέντρο της Λευκωσίας, λίγα μόνο μέτρα από την Πλατεία Ελευθερίας, αποτελεί το ψηλότερο της πόλης.

Το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της ΕΥ Cyprus φωτίστηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου από του Σάββατο 25/05 τιμώντας το φετινό Pride.

Η EY Cyprus δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook, το κτήριο φωτισμένο με τα χρώματα της σημαίας του Pride κι έγραψε: «Η δημιουργία ενός εργασιακού χώρου, όπου οι άνθρωποί μας αισθάνονται άνετα φέρνοντας τον αυθεντικό εαυτό τους, αποτελεί βασικό στόχο της κουλτούρας μας.»

Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία: To Athens Pride 2019 έρχεται!

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα. Επίσης, το 15ο Athens Pride θυμάται και τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα του Athens Pride Week 2019 ή αλλιώς Εβδομάδα Υπερηφάνειας (Σάββατο 1 Ιουνίου- Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από τον οργανωτικό υπεύθυνο των εκδηλώσεων Μάριο Παπαδόπουλο και είναι ακόμα πιο πλούσιο από τα προηγούμενα χρόνια. Θέατρο, μουσική, εργαστήρια, προβολές, χορός και πολλά ακόμη δρώμενα συμπληρώνουν 21 μοναδικές εκδηλώσεις, που με τις επαναλήψεις τους φθάνουν τις 43. Κοινός παρονομαστής των εκδηλώσεων η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12.00 θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις στην πλατεία, ενώ μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτή είναι η Ευρώπη και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κατά τον χαιρετισμό του. Αναφέρθηκε, επίσης, στην οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία από το 2000 οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι παράνομες, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση για επέκταση της οδηγίας στην υγεία, την εκπαίδευση και τα αγαθά και τις υπηρεσίες, όπως η στέγαση.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε για τη διεκδίκηση «όσων είναι αυτονόητα». Η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Pride, συνέχισε, ενώ πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν «στερεότυπα, που οδηγούν ακόμα και στο θάνατο».














 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share