Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή την Κυριακή θα είναι δωρεάν τα διόδια;

Τι θα γίνει με τον δεύτερο γύρο;

29 Μαΐου 2019 08:48
Αυτή την Κυριακή θα είναι δωρεάν τα διόδια;

Την Κυριακή (02/06) έχουμε το δεύτερο γύρο των Εκλογών και οι πολίτες καλούνται να δώσουν το παρόν. Την προηγούμενη Κυριακή, η διέλευση στα διόδια ήταν δωρεάν. Τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή;

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες και Αυτοδιοικητικές εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (προς Κυριακή) έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.

Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εκλογές, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων:

από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ..

Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Σε ποιους δρόμους θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση;

Ειδικότερα, στο διάστημα που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)

Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου

Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)

Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση - Σκάρφεια

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)

Εγνατία Οδός

Αττική Οδός

Πήγε να ψηφίσει δύο φορές και την τσάκωσαν!

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε μία 39χρονη απο τον Τύρναβο που συνελήφθη σε εκλογικό τμήμα την ώρα που επιχειρούσε να ψηφίσει για δεύτερη φορά.

Αρχικά ψήφισε με την κανονική της ταυτότητα, όμως αργότερα, επέστρεψε με άλλη ταυτότητα και προσπάθησε να ψηφίσει και πάλι για δεύτερη φορά.

Κάποιοι στην αίθουσα του εκλογικού τμήματος την αναγνώρισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, που με τη σειρά της οδήγησε την γυναίκα στο αυτόφωρο.

Κρήτη: "Άφαντοι" οι εκλογικοί σάκοι!

Απίστευτες καταστάσεις προκάλεσε η επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων ή και νεαρών δικηγόρων που δεν γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία, προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντα δικαστικών αντιπροσώπων, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Τρίτη πρωί, και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου τουλάχιστον 20 εκλογικοί σάκοι, με αποτέλεσμα να "κολλήσει" η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αλλά και της σταυροδοσίας.

Όπως εκτιμάται και οι τελευταίοι 20 περίπου σάκοι θα παραδοθούν μέχρι το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο, ενώ πριν από λίγο παραδόθηκαν ακόμα μερικοί, από τους συνολικά 50 που... αγνοούνταν μέχρι πριν λίγες ώρες.

Απομένουν 6 εκλογικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου, για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, με την ενσωμάτωση να έχει "κολλήσει" στο 97,72%, γεγονός που καθυστερεί το τελικό αποτέλεσμα τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια!

Επίσης ένα εκλογικό κέντρο στην Ιεράπετρα και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου απομένουν για την τελική ενσωμάτωση.

Πηγή: ekriti.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share