Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σπείρα που έσπειρε το τρόμο σε νότια και βόρεια προάστια συνελήφθη!

Τι συνέβη;

27 Μαΐου 2019 19:22
Σπείρα που έσπειρε το τρόμο σε νότια και βόρεια προάστια συνελήφθη!

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, τρία άτομα, ηλικίας 46, 40 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018 με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, διαπράττοντας τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες και ακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα έσκαγαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν τα θύματα και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας σε Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ αυτοκίνητο και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, που το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Γλυφάδα: 24χρονος συνελήφθη για διαρρήξεις και κλοπές

Ένας 24χρονος συνελήφθη, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς , γιατί νωρίτερα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, ο 24χρονος τον τελευταίο μήνα, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην περιοχή της Γλυφάδας, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Έως τώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Καρδίτσα: Πίσω από τις έξι διαρρήξεις κρυβόντουσαν δυο αδέρφια!

Από τις 22 Μαρτίου ως τώρα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Μουζακίου, είχαν διαρρήξει έξι σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας δυο νεαροί Έλληνες αδελφοί, ένας 19χρονος και ένας 18χρονος.

Έκλεβαν τρόφιμα, ποτά και ρούχα, ενώ στο σπίτι τους κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα με 13 φυσίγγια και ένα κυνηγετικό μαχαίρι.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καρδίτσας τους άσκησε δίωξη για κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τρεις μήνες μετά την διάρρηξη στο σπίτι ενός 66χρονου στη Σάμο από το οποίο είχαν κάνει φτερά διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 500 ευρώ, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις νεαροί μετανάστες από τους οποίους δυο είναι ανήλικοι 17 χρόνων και ένας 27χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεταμόρφωση: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα!

Κρήτη: Έκανε ληστεία σε βενζινάδικο με... ψεύτικο όπλο!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε στο AthensMagazine.gr
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share