Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Στο δρόμο για τη φυλακή ο 43χρονος!

Απολογήθηκε σήμερα!

27 Μαΐου 2019 13:55
Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Στο δρόμο για τη φυλακή ο 43χρονος!

Στιον δρόμο για τη φυλακή βρίσκεται μετά την απολογία του ο 43χρονος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με την 14χρονη μαθήτρια στο Μοσχάτο που αυτοκτόνησε.

Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Στο δρόμο για τη φυλακή ο 43χρονος!

Η απολογία του κατηγορούμενου, για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών και κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος και για το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκων παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή λιγότερο από μια ώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορούμενου ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Τραγωδία στο Μοσχάτο: "... δεν αξιολογούνται όπως θα ‘πρεπε και χάνονται ανθρώπινες ζωές…" αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού!

Τραγωδία στο Μοσχάτο:

Την τραγική ιστορία που εξελίχθηκε στο Μοσχάτο και είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία ενός 14χρονου κοριτσιού σχολίασε ο πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να έχει λάβει ψυχολογική στήριξη το άτυχο παιδί άμεσα μετά την καταγγελία που έφτασε στις Αρχές. από τη στιγμή.

Τραγωδία στο Μοσχάτο:
«Αμέσως μόλις μας κάλεσε ο πολίτης και κατήγγειλε τι συνέβαινε με την 14χρονη, παρακάμψαμε την γραφειοκρατία και τον συνδέσαμε κατευθείαν με το τμήμα Ανηλίκων. Την επόμενη μέρα ακριβώς, στείλαμε όλα τα στοιχεία της καταγγελίας στην Εισαγγελία» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας: «Ενημερώσαμε άμεσα τις Αρχές όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων υπάρχουν δύο εξαίρετοι ψυχολόγοι, το παιδί δεν προστατεύτηκε».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο οργανισμός διαθέτει το μοναδικό κέντρο στην Αθήνα για ανάλογες περιπτώσεις. «Δυστυχώς δεν μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε» υπογράμμισε.

Τραγωδία στο Μοσχάτο:

Τι ανέφερε η αναφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», η καταγγελία ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα που έκανε πολίτης, λέγοντας ότι είχε αντιληφθεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του 43χρονου ψιλικατζή απέναντι στην 14χρονη μαθήτρια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Χαμόγελο, «την Πέμπτη 9 Μαΐου πολίτης κατήγγειλε στην τηλεφωνική γραμμή του οργανισμού πως ένας άνδρας κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 14 χρόνων».

Η αναφορά σημείωνε επίσης ότι η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή, καθώς και ότι η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής.

Παράλληλα, ο πολίτης ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Στη συνέχεια, το «Χαμόγελο του Παιδιού» με τη σειρά του ενημέρωσε τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, να ερευνήσουν την υπόθεση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. «Αλλά δυστυχώς δεν αξιολογούνται όπως θα ‘πρεπε και χάνονται ανθρώπινες ζωές…», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share