Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λουκέτο χωρίς προειδοποίηση έβαλε μεγάλη αλυσίδα!

Οι υπάλληλοι βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα!

26 Μαΐου 2019 10:13
Λουκέτο χωρίς προειδοποίηση έβαλε μεγάλη αλυσίδα!

Αιφνίδιο τέλος σε 55 πολυκαταστήματα της έβαλε μια ιταλική αλυσίδα που πουλάει έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους, μία ημέρα μετά την πτώχευση της.

Ο όμιλος, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, εξαγοράστηκε πέρσι από την εταιρεία χόλντινγκ Shernon, η οποία με τη σειρά της τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης χθες, Παρασκευή 24 Μαΐου, από δικαστήριο του Μιλάνου, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν. Υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδίαζε να ξεκινήσει διάολο με την εταιρεία και τα συνδικάτα στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτάκτως την Δευτέρα, καταγγέλλοντας το κλείσιμο της επιχείρησης που «πλήττει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων».

«Ως υπουργός Εργασίας, δεν γίνει να μην ανησυχώ» για τους 1.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά, είπε ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S). «Όμως δεν είναι μόνο αυτό: δεν είναι δυνατόν, σήμερα στην Ιταλία, 1.800 άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς δουλειά από τη μια ημέρα στην άλλη και να το ανακαλύπτουν κατ' αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα, υποσχέθηκε επίσης ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν».

Τα πολυκαταστήματα Mercatore One διαθέτουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους. Τις καλές εποχές ο όμιλος είχε συστήσει και μια ποδηλατική ομάδα (1997-2003), με τα χρώματα της οποίας ο Μάρκο Παντάνι έκανε το 1998 το νταμπλ, κερδίζοντας τον Γύρο της Ιταλίας και τον Γύρο της Γαλλίας.

Σεισμός στην αγορά: Λουκέτο σε Ελληνική επιχείρηση!

To πολύκροτο «λουκέτου» στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ διαδραματίστηκε προ ημερών με την απόλυση των 120 εργαζομένων!

Από την Τρίτη, 19 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν, ευελπιστώντας να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, μέσω των πλειστηριασμών.

Nα σας θυμήσουμε την Βόμβα στην αγορά: Λουκέτο και κορυφαία ελληνική εταιρεία!

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι :

«Tην Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένας μέρος των οφειλών».

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΚΗ ΑΕ προσθέτει ότι «παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος. Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξη στην αγορά εργασίας. Επειτα από 3 μήνες εργασίες εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει. Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Αρτας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share