Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Οικολογικές" εκλογές: Πρωτοβουλία για κάδους ανακύκλωσης σε εκλογικά κέντρα!

Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό!

25 Μαΐου 2019 15:54

Μια πρωτοποριακή κίνηση οργανώνεται σε αυτές τις εκλογές. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια που καταλήγουν στα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει μεγάλο όγκος χαρτιού χάνεται!

Με κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και "Χαρτοφάγους" θα εξοπλίσει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, εκλογικά κέντρα της Βόρειας Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος"Έλα στον Κύκλο μας - Ούτε ένα χαρτί πεταμένο" της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

«Η ‘μάχη’ των εκλογών δεν πρέπει να συμπαρασύρει κανέναν από την καθημερινή ‘μάχη’ για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η κίνηση δεν είναι συμβολική αλλά ουσιαστική, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας το προσωπικό του ΕΔΣΝΑ θα φροντίσει να συλλέξει προς ανακύκλωση το υλικό από τα εκλογικά κέντρα. Πρέπει το μήνυμα της ανακύκλωσης να είναι ηχηρό και σε αυτήν τη διαδικασία. Όλες αυτές οι τεράστιες ποσότητες χαρτιού που κάθε φορά μένουν στα εκλογικά κέντρα (ψηφοδέλτια κ.λπ.), δεν είναι για πέταμα. Δεν θέλουμε ούτε ένα χαρτί πεταμένο να επιβαρύνει το περιβάλλον, όλα στον χαρτοφάγο», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Κορωναίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρότυπο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, με τους κάδους-"Χαρτοφάγους" και τίτλο "Έλα στο κύκλο μας", διενεργείται ήδη με επιτυχία -σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές- στα σχολεία τόσο του Βόρειου Τομέα, όσο και στα σχολεία ολόκληρης της Αττικής, νοσοκομεία, φορείς κ.ά., εκπαιδεύοντας οικολογικά τους μαθητές και ταυτόχρονα συλλέγοντας όλες τις μη χρησιμοποιούμενες ποσότητες χαρτιού, οι οποίες αφού ανακυκλωθούν στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για κοινωνικούς σκοπούς (βιβλία με σύστημα μπρέιγ κ.λπ.).

Εκλογές 2019: Ποια διόδια και πότε θα είναι δωρεάν για τους ψηφοφόρους!

Την Κυριακή την ημέρα διενέργειας των εκλογών η διέλευση από τα διόδια των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας θα γίνεται χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το μέτρο αφορά όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και την Αττική Οδό.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή), μέχρι και τα μεσάνυχτα (24:00) της Κυριακής, 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός
Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκδώσει ειδική οδηγία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για τους σκοπούς των εκλογών.

Σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, η διέλευση από τα διόδια -για τους δικαστικούς αντιπροσώπους- θα είναι ελεύθερη τόσο από το πρωί της Παρασκευής (24 Μαΐου), έως και τα μεσάνυχτα (ώρα 24:00) της προσεχούς Δευτέρας, επομένης των εκλογών, 27 Μαΐου.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να επιδεικνύουν το έγγραφο τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share