Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Εξέγερση σε φυλακές, γίνεται λόγος για 29 νεκρούς!

Τι συνέβη;

25 Μαΐου 2019 14:02
Βενεζουέλα: Εξέγερση σε φυλακές, γίνεται λόγος για 29 νεκρούς!

Έκρυθμη η ατμόσφαιρα στην Βενεζουέλα. Εκτός από τις αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό, τώρα έρχεται μια είδηση για αναταραχές στη φυλακή. Ύστερα από εξέγερση, 29 κρατούμενοι έχασαν την ζωή τους.

Τουλάχιστον 29 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Βενεζουέλα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε φυλακή μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη δυτική πόλη Ακαρίγια, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο Όσκαρ Βαρέλο, επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας για την πολιτεία Πορτουγκέσα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων περιστατικών.

Η βία ξέσπασε όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (FAES) προσπάθησαν να σταματήσουν ένα «μαζικό» ξέσπασμα που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τον επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας Πορτουγκέσα.

Η συγκεκριμένη φυλακή στην Aκαρίγια, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 250 ανθρώπους, αλλά σήμερα έχει περίπου 540 κρατούμενους, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, η Una Ventana a la Libertad, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αξιωματικοί προσπάθησαν να διασώσουν τους επισκέπτες που κρατούνταν ως όμηροι από τους κρατούμενους την Πέμπτη.

Η Βενεζουέλα έχει βιώσει αρκετές βίαιες συγκρούσεις στις φυλακές τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο του 2018, 68 κρατούμενοι πέθαναν σε πυρκαγιά σε φυλακή της αστυνομίας. Τον Αύγουστο του 2017, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε μια εξέγερση σε φυλακή στη νότια Βενεζουέλα.

Τραγικό: Έπεσε ελικόπτερο στην Βενεζουέλα!

Στρατιωτικό ελικόπτερο με 7 άτομα έχει πέσει στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του πληρώματος και των επιβατών μέχρι στιγμής.

Την είδηση της έκανε γνωστή στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης El Hatillo, Elías Sayegh.


«Ένα ελικόπτερο του στρατού έπεσε σήμερα το πρωί στην πράσινη ζώνη του Oripoto, πιο συγκεκριμένα στο El Volkan, με επτά επιβάτες. Η ομάδα μας από τις δυνάμεις πολιτικής άμυνας του El Hatillo βοηθά με τις επιχειρήσεις αναζήτησης», έγραψε ο Sayegh στο Twitter.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση!

Χάος στη Βενεζουέλα: 4 νεκροί και 58 τραυματίες στα σύνορα με τη Βραζιλία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share