Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Κύπρο: Φίδι δάγκωσε αγοράκι ενός έτους - Στην εντατική το μωρό!

Το παιδί έπαιζε στη βεράντα!

25 Μαΐου 2019 13:21
Σοκ στη Κύπρο: Φίδι δάγκωσε αγοράκι ενός έτους - Στην εντατική το μωρό!

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία μεταφέρθηκε εσπευσμένα αγοράκι ενός έτους μετά από δάγκωμα δηλητηριώδες φιδιού.

Το αγοράκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακαρείου, καθώς υπέστη οίδημα και εκχυμώσεις στο αριστερό χέρι.


Το περιστατικό συνέβη ενώ το αγοράκι βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στη Λεμεσό χθες το απόγευμα, και έπαιζε στη βεράντα.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, ενώ μετά από υπόδειξη των γιατρών διακομίστηκε στο Μακάρειο και έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη: Φίδι προκάλεσε αναστάτωση σε εστιατόριο!

Στιγμές τρόμου έζησαν στην Θεσσαλονίκη όταν σε εστιατόριο βρήκαν φίδι! Προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση!

Ένα τεράστιο φίδι προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν μια υπάλληλος καταστήματος εστίασης στην οδό Μητροπόλεως, είδε σε ένα από τα ψυγεία να έχει κουρνιάσει ένα φίδι.

Άμεσα τηλεφώνησε στο αφεντικό της και μετά κάλεσαν την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης έβαλε το ερπετό σε μια σακούλα, ενώ ειδικός ερπετολόγος έφτασε στο σημείο και με ψύχραιμες κινήσεις απομάκρυνε το φίδι από το σημείο. Όπως αποδείχθηκε ήταν ένας Λαφιάτης, σύμφωνα με το thestival.gr. Μια από τις εικασίες για τον τρόπο μεταφοράς του ερπετού από το φυσικό του περιβάλλον στον αστικό ιστό είναι να σύρθηκε μέσα σε αυτοκίνητο εν άγνοια του ιδιοκτήτη του και να «αποβιβάστηκε» όταν έφτασε στην πόλη.

Ο λαφιάτης μπορεί να προκαλεί τρόμο λόγω του μεγέθους του, καθώς είναι το μεγαλύτερο, μαζί με το σαπίτη, φίδι στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι ήρεμο και ελάχιστα, ως καθόλου, επιθετικό. Δεν έχει δηλητήριο και σκοτώνει την τροφή του με περίσφιξη, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share