Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Σε επιφυλακή η αστυνομία: Σχέδιο δράσης ενόψει εκλογών!

Δείτε αναλυτικά...

25 Μαΐου 2019 13:16
Σε επιφυλακή η αστυνομία: Σχέδιο δράσης ενόψει εκλογών!

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από 24 έως και 27 Μαΐου και θα κλιμακωθούν , κορυφωθούν τις ώρες ,ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε επιφυλακή η αστυνομία: Σχέδιο δράσης ενόψει εκλογών!

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας καθώς και μεγάλος αριθμός περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Εκλογές 2019: Ποια διόδια και πότε θα είναι δωρεάν για τους ψηφοφόρους!

Εκλογές 2019: Ποια διόδια και πότε θα είναι δωρεάν για τους ψηφοφόρους!

Την Κυριακή την ημέρα διενέργειας των εκλογών η διέλευση από τα διόδια των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας θα γίνεται χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το μέτρο αφορά όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και την Αττική Οδό.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή), μέχρι και τα μεσάνυχτα (24:00) της Κυριακής, 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Εκλογές 2019: Στις κάλπες με ανοιχτά διόδια!

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός
Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκδώσει ειδική οδηγία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για τους σκοπούς των εκλογών.

Σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, η διέλευση από τα διόδια -για τους δικαστικούς αντιπροσώπους- θα είναι ελεύθερη τόσο από το πρωί της Παρασκευής (24 Μαΐου), έως και τα μεσάνυχτα (ώρα 24:00) της προσεχούς Δευτέρας, επομένης των εκλογών, 27 Μαΐου.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να επιδεικνύουν το έγγραφο τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Εκλογές 2019: Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και οι άδειες οδήγησης!

Επιστρέφονται από σήμερα, 23 Μαΐου, οι άδειες οδήγησης, οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες και των οχημάτων, λόγω εκλογών.

Με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, η επιστροφή των πινακίδων και των αδειών οδήγησης, γίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές.

Εκλογές 2019: Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης!

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις: Στάση και στάθμευση, καθώς και παραβίαση πινακίδας Ρ-40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Εξαιρούνται από την απόφαση οι παραβάσεις στάθμευσης που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία και σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share