Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Ήρθε το τέλος!

Τι συνέβη;

24 Μαΐου 2019 21:29
Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Ήρθε το τέλος!

Αγοραστή για το 55% της αλυσίδας Κρόνος – Καρακίτσος, που σήμερα ελέγχει η αλυσίδα Σκλαβενίτης, αναζητά να βρει για λογαριασμό της τελευταίας η Alpha Bank, όπως αναφέρουν στο Capital.gr τραπεζικές πηγές.

Η Κρόνος – Καρακίτσος, το 55% (σ.σ. είναι έμμεση συμμετοχή της Σκλαβενίτης, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για το 2017) της οποίας πέρασε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, διαθέτει 17 μεσαίας κατηγορίας καταστήματα στην Πάτρα και στο Ρίο, τα οποία έχουν διατηρήσει την ταμπέλα τους. Κάτι που δεν συνέβη με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος τα οποία έχουν περάσει στον έλεγχο της Σκλαβενίτηςκαι στα οποία η αλλαγή της ταμπέλας σε Σκλαβενίτης ήταν το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση είναι ποιος θα πάρει το 55% των μετοχών της Κρόνος Καρακίτσος και αν μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η αλυσίδα Spar Hellas, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φοίβος Καρακίτσος, υιός του Ν. Καρακίτσου ιδρυτού της Κρόνος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και εμπορικός διευθυντής της Μαρινόπουλος.

Φυσικά δεν μπορεί να αποκλείονται και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του προς πώληση ποσοστού της Κρόνος είτε βρίσκονται στη μεσαία κατηγορία όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ή στους μεγάλους της αγοράς. Στο παρελθόν, πριν η Κρόνος περάσει το 2014 στη Μαρινόπουλος, στην κούρσα διεκδίκησή της είχαν βρεθεί 4 μεγάλες αλυσίδες οι οποίες ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν ισχυρότερη θέση στην Πάτρα.

Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που δεν ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" τις Κυριακές!

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που τις εργάσιμες Κυριακές παραμένει κλειστή.

Σε όλα της τα καταστήματα έγκαιρα είχε αναρτήσει ταμπέλα με την οποία ενημέρωνε τους πελάτες της ότι δε θα λειτουργήσει κανένα κατάστημά της.

Ειδικά στον κλάδο σούπερ μάρκετ είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που κάνει τέτοια επιλογή «σπάζοντας» στην πράξη το νόμο που έχει καθιερώσει οκτώ εργάσιμες Κυριακές σε όλο το χρόνο.

Η μόνη Κυριακή που λειτουργούν τα καταστήματα Σκλαβενίτης είναι η τελευταία του χρόνου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Σκλαβενίτης κάνει αυτή την επιλογή.

Αλλά για να απαντηθεί χρειάζεται κανείς να ανατρέξει στον τρόπο που έχει αποφασίσει να πορευτεί η οικογένεια επιχειρηματικά.

Η επιχείρηση μέσα στην κρίση δεν απέλυσε κανέναν, δεν μείωσε μισθούς, αλλά αντίθετα, άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα και δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας!

Αποκορύφωμα της τακτικής επέκτασης και κυριαρχίας της στην ελληνική αγορά είναι η αίσια ολοκλήρωση του deal με την Μαρινόπουλος και η διάσωση πάνω από 10.000 θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν την επιχείρηση που έχει σεβαστεί τα βασικά δικαιώματά τους, και το γεγονός ότι δεν απολύει τους παλιούς για να προσλάβει πάρτ τάιμ νέους, με κατώτερους μισθούς, αλλά και το ότι οι περισσότεροι καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη από την εργασία τους στη Σκλαβενίτης.

Οι άνθρωποι που ηγούνται της εταιρείας είναι προσηλωμένοι σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: τη δουλειά τους.

Μία δουλειά που έχει στηριχθεί στο τρίπτυχο (με την συγκεκριμένη σειρά): ικανοποιημένοι εργαζόμενοι, ικανοποιημένοι πελάτες, ικανοποιημένοι προμηθευτές.

Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γεράσιμος Σκλαβενίτης, δηλώνει πως «κινητήρια δύναμη αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας».

Με όλα αυτά, προφανώς, η εργασία την Κυριακή είναι… περιττή!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share