Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας!

Βρίσκεται σε εξέλιξη!

24 Μαΐου 2019 14:12
Μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή.Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης

Η δήλωση που έκανε ο ίδιος : «Βρίσκομαι εδώ για να συμπαρασταθώ σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνουν οι μαθητές. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γίνεται και που βγαίνουν και στην Ελλάδα τα παιδιά στο δρόμο. Είναι ένα φλέγον ζήτημα αυτό που συμβαίνει με την πλανητική υπερθέρμανση».

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», οι μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη ξεκίνησαν από την πλατεία του Μοναστηρακίου και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.

Μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας!

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα;Τη μετάβαση σε 100% "καθαρές" και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως. Οι μαθητές επέλεξαν την 24η Μαΐου, για να διαδηλώσουν «ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

Σας αφορά: Κλειστοί οι δρόμοι της Αθήνας!

Θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στην Αττική.

Στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, ως εξής:

Σας αφορά: Κλειστοί οι δρόμοι της Αθήνας!

- Κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 18.00 έως 23.00, ως εξής:

Λ.Αθηνών στο ύψος της συμβολής της με την οδό Αντιγόνης έως τη συμβολή της με τη Λ.Κηφισού (πριν τη γέφυρα), στις 24 και 25.05.2019.
Λ.Βουλιαγμένης στο ύψος της συμβολής της με τη Λ.Γεωργίου Καφαντάρη έως τη συμβολή της με την οδό Τριπόλεως, στις 29 και 30.05.2019.
- Κατά τις ώρες 07.30 έως 17.00, ως εξής:

Λ.Αθηνάς στο ύψος της συμβολής της με τη Λ.Βάρης-Κορωπίου έως τη συμβολή της με την οδό Απόλλωνος, στις 27 και 28.05.2019.
Λ.Βουλιαγμένης στο ύψος της συμβολής της με την οδό Τριπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Δωδεκανήσου, στις 29 και 30.05.2019.
- Κατά τις ώρες 09:30 έως 14:30, ως εξής:

Λ.Αθηνών στο ύψος της συμβολής της με τη Λ.Κηφισού (γέφυρα) έως τη συμβολή της με την οδό Θηβών, στις 24 και 25.05.2019.
Λ.Αθηνών στο ύψος της συμβολής της με την οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, στις 24 και 25.05.2019.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share