Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Forbes: Τα παιδιά Ρώσων μεγιστάνων θα κληρονομήσουν 238 δισ. δολάρια!

Σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του περιοδικού!

23 Μαΐου 2019 19:08
Forbes: Τα παιδιά Ρώσων μεγιστάνων θα κληρονομήσουν 238 δισ. δολάρια!

Σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes οι 48 χρυσοί γόνοι των Ρώσων μεγιστάνων θα κληρονομήσουν 238 δισεκατομμύρια δολάρια .

Η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes παρουσίασε τον κατάλογο με τους πιο πλούσιους δισεκατομμυριούχους κληρονόμους της Ρωσίας. Πρόκειται για 48 παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των 20 πλουσιότερων οικογενειών τα οποία θα κληρονομήσουν συνολικά 238 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο πιο πλούσιος κληρονόμος (με 21,8 δισ.δολάρια) παραμένει ο Γιουσούφ Αλεκπέροφ, γράφει το περιοδικό Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι ο μοναχογιός του προέδρου της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, έχοντας τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στην δεύτερη θέση σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού βρίσκονται ο γιός και η κόρη του κύριου μετόχου της εταιρείας Novatec και Sibur Λεονίντ Μίχελσον, οι οποίοι θα κληρονομήσουν από 12,2 δισ. ο καθένας). Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα παιδιά του ιδιοκτήτη της χαλυβουργίας NLMK Βλαντίμιρ Λίσιν, τα οποία θα κληρονομήσουν από 7,6 δισ. το καθένα.

Συνολικά στον κατάλογο του Forbes περιλαμβάνονται 20 οικογένειες και σε καθένα από τα 48 παιδιά τους αναλογεί κατά μέσο ένα πόσο ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο κατάλογος αυτός δεν έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τον κατάλογο του 2018. Απλά προστέθηκε ένα ακόμη όνομα, ο γιός του βασικού μετόχου του ομίλου Sinar και TMK Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, Αλεξάντρ, ο οποίος βρίσκεται στην 20η θέση. Ο Αλεξάντρ Πουμπιάνσκι πήρε την θέση του Ντενίς Γκαπόντσεφ, γιού του ιδρυτή της εταιρείας IPG Photonics Βαλεντίν Γκαπόντσεφ.

Ο Αλεξέι Κουζμίτσεφ, συνιδιοκτήτης των ομίλων Alpha Group και LetterOne, μετά το πρώτο του παιδί απόκτησε δύο δίδυμες κόρες την Μαργκό και την Τάγια, με αποτέλεσμα να έχει τρία παιδιά. Η γέννησή τους είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λίγο πιο χαμηλά στον κατάλογο και να καταλάβει την 18η θέση, καθώς τα 6,7 δισεκ. που ανέρχεται η περιουσία του, θα μοιρασθούν στα τρία παιδιά και το καθένα θα πάρει κάτι περισσότερο από 2,5 δισ. δολάρια.

Ο κατάλογος διαμορφώθηκε ως εξής: Οι εμπειρογνώμονες του περιοδικού αξιολόγησαν τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δισεκατομμυριούχου και τα διαίρεσαν σε όλα τα αναγνωρισμένα παιδιά που έχει ο καθένας. Παράλληλα δεν έλαβαν υπ΄όψιν τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους. Το περιοδικό Forbes δεν έλαβε επίσης υπ' όψιν τις δηλώσεις των επιχειρηματιών Βλαντίμιρ Ποτάνιν και Μιχαήλ Φρίντμαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να αφήσουν στα παιδιά τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά θα διαθέσουν τα δισεκατομμύρια τους σε φιλανθρωπικού σκοπούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, στις 19 Απριλίου 2019, στη Ρωσία υπήρχαν 103 δισεκατομμυριούχοι με τα περιουσιακά τους στοιχεία να ανέρχονται στα 440 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: protothema.gr

Νοσηλευτής έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε πως είναι εκατομμυριούχος!

Ένας Βρετανός νοσηλευτής παράτησε τη δουλειά του μετά από ένα τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι είναι κληρονόμος ενός ακινήτου 1.500 στρεμμάτων, αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τζόρνταν Αντλαρντ Ρότζερς, 31 ετών, σκεφτόταν εδώ και καιρό ότι μπορεί να είναι ο γιος του Τσαρλς Ρότζερς, ενός πάμπλουτου ερημίτη που κατοικούσε στο κτήμα Πένροουζ της Κορνουάλης.

Ωστόσο, όλο ανέβαλε να το ψάξει ενώ όσο μεγάλωνε μεγάλωναν και οι υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να αφήσει το θέμα στην τύχη του.

Πέρυσι, όμως, έμαθε πως ο πατέρας του πέθανε και το τεστ που έκανε τον μετέτρεψε σε πολυεκατομμυριούχο από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε τον απίστευτο πλούτο ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να είχε γνωρίσει τον πατέρα του.

Το κτήμα στην Κορνουάλη έχει μέγεθος 1.536 στρεμμάτων και αξίζει περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπερτυχερός κληρονόμος δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να εργάζομαι πια, θέλω να ασχοληθώ με τη φιλανθρωπία και να βοηθήσω τις τοπικές κοινότητες».

Οπως είπε, μέχρι πρότινος με το ζόρι τα έβγαζε πέρα: «Βρισκόμουν στο σημείο όπου ανησυχούσα για τον επόμενο λογαριασμό και είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή, αλλά τώρα είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται να ξεχάσω από πού έχω έρθει».

Πηγή: Huffpost

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share