Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνεχίζουν να πετάνε ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό!

Συμβαίνει για τρίτη φορά!

23 Μαΐου 2019 17:34
Συνεχίζουν να πετάνε ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό!

Για τρίτη φορά από την έλευση των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 2018, οι περαστικοί στην παραλία της πόλης αντίκρισαν σήμερα ένα από τα ηλεκτρικά "scooter" προς μίσθωση μέσα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Άγνωστοι πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το πατίνι στη θάλασσα, στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας. Εργαζόμενοι της εταιρίας που ειδοποιήθηκαν, ανέσυραν από τη θάλασσα το ηλεκτρικό πατίνι νωρίς το πρωί, προκειμένου να επισκευαστεί.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που καταλήγει στον Θερμαϊκό κόλπο ενοικιαζόμενο πατίνι, αφού πριν από μερικούς μήνες σημειώθηκαν δύο ανάλογα περιστατικά. Στο ένα μάλιστα άγνωστοι πέταξαν στη θάλασσα ένα από τα πατίνια που ήταν σταθμευμένα στο παραλιακό μέτωπο και δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν και να κοινοποιήσουν την πράξη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Επισημαίνεται ότι, εάν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία και μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος του ατόμου που έχει πετάξει το πατίνι στη θάλασσα, η Λιμενική Αστυνομία δεν μπορεί να δράσει αυτεπάγγελτα, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της. Αυτό ισχύει καθώς το ηλεκτρικό πατίνι δεν είναι αντικείμενο κλοπής, αλλά έχει ενοικιαστεί μέσω τραπεζικής κάρτας ανάληψης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Lime, πάροχος των ηλεκτρικών πατινιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δραστηριοποιείται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στο Παρίσι και το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, τη Βασιλεία, τη Λισαβόνα, τη Λιόν, την Πράγα, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία και τη Ζυρίχη.

Πηγή: news247

Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα!

Έξι συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη!

Οι έξι συλλήψεις φέρεται να αφορούν άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έξω από την πρώτη προβλήματα του λιμανιού, όπου τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν αυξημένα.

Στην προσαγωγή 25 ατόμων προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία. Από το σύνολο των προσαχθέντων, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με αφορμή, εξάλλου, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, μικρή ομάδα ατόμων προσκείμενων στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησε πορεία επί της λεωφόρου Νίκης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αστυνομικές δυνάμεις όμως, δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φθάσουν ως το λιμάνι όπως ήταν η πρόθεσή τους.

Φωτογραφία: Thestival.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε βλήμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Τούμπα!

Το είδαμε κι αυτό: Μέχρι και χημική τουαλέτα ανέσυραν από τον Θερμαϊκό κόλπο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share