Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένα βήμα πιο κοντά στην άδεια!

Δείτε αναλυτικά...

23 Μαΐου 2019 11:28
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένα βήμα πιο κοντά στην άδεια!

Ένα βήμα πιο κοντά στην άδεια βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος το απορριπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση άδειας στους πολυισοβίτες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κι ο Κουφοντίνας.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο παραπέμπει για νέα κρίση στο το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου, οι δικαστές του οποίου είχαν την άποψη ότι δεν συντρέχουν ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση άδειας στον «Λουκά» της 17N.

Έτσι, το θέμα θα οδηγηθεί για νέα κρίση από το ίδιο συμβούλιο.

Δημήτρης Κουφοντίνας: H απόφαση του Αρείου Πάγου για την άδεια και οι αντιδράσεις!

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα τα οποία πραγματοποίησαν λίγα 24ώρα πριν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Βουλής βάφοντας την μια πλευρά του κτιρίου κόκκινη, αλλά και υπό το βλέμμα απόλυτης ανοχής της κυβέρνησης στα διαδραματιζόμενα από το Ρουβίκωνα, αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του Αρείου Πάγου για τη χορήγηση ή όχι της 7ης κατά σειρά άδειας του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν και όπως έλεγαν με νόημα εισαγγελείς που γνωρίζουν τα διαδραματιζόμενα στον Άρειο Πάγο, οΔημήτρης Κουφοντίνας θα σταματήσει την απεργία πείνας, καθώς όπως όλα δείχνουν το αίτημά του θα ικανοποιηθεί.

Μετά την άρνηση των δικαστών του Βόλου να χορηγήσουν άδεια στον «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ και με το «κλείσιμο του ματιού» του Μαξίμου και της Λ. Μεσογείων, ένα μπαράζ επιθέσεων, βανδαλισμών και καταγραφής χυδαίων συνθημάτων, από τα μέλη του Ρουβίκωνα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από αυτό τον ασφυκτικό κλοιό και με τις παρασκηνιακές κυβερνητικές πιέσεις αναμένεται να εκδοθεί άμεσα το βούλευμα το ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου συζητήθηκε την Τρίτη σε συμβούλιο (κεκλεισμένων των θυρών) στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, διάβασε τους λόγους και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η κυρία Δημητρίου για την άσκηση της αναίρεσή της κατά του βουλεύματος του Βόλου.

Στην αναίρεσή της η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το ποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει τα συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει στην αναίρεσή της, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει, ότι αφού δέκτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου σε περίπτωση που απορρίψει την αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα του Βόλου, που σύμφωνα με εισαγγελικούς λειτουργούς, είναι το πιθανότερο, θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

Πάντως, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι δεν αποκλείεται μετά την αναίρεση-που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ασκηθεί, δηλαδή το αίτημα της Ξένης Δημητρίου γίνει δεκτό- το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να επαναλάβει την ίδια θέση-άποψή του, δηλαδή ότι ο Δημήτρης Κουφντίνας δεν μπορεί να λάβει άδεια. Ωστόσο, θα έχει περάσει η ημέρα των Ευρωεκλογών.

Πηγή: protothema.gr


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ρουβίκωνας ήταν αυτός που επιτέθηκε στη Βουλή με μπογιές!

Σε μια σύλληψη προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share