Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραίτηση βόμβα: Η Τερεζα Μέι δεν θα είναι πια πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Δείτε αναλυτικά...

23 Μαΐου 2019 09:13
Παραίτηση βόμβα: Η Τερεζα Μέι δεν θα είναι πια πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία ευρωεκλογών στη Βρετανία και κανείς δεν περίμενε αυτή την παραίτηση βόμβα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, η Τερεζα Μέι δεν θα είναι πια πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Την παραίτησή της αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.


Σύμφωνα το δημοσίευμα, που δεν επικαλείται κάποια πηγή, η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ηγεσία θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Όταν η επικαιρότητα εμπνέει την τέχνη: Η Τερέζα Μέι έγινε γλυπτό από άμμο!

Πάντα η τέχνη εμπνέεται από την επικαιρότητα και πόσο μάλλον από το πολιτικό γίγνεσθαι. Το Brexitείναι ένα που απασχολεί πολύ τους Βρετανούς και γενικά όλο τον κόσμο. Στο κέντρο του θέματος η Τερέζα Μέι που έγινε και εικαστικό έκθεμα από άμμο!

Ένα γιγαντιαίο γλυπτό αποκαλύφθηκε στο Φεστιβάλ του Γουέστον σούπερ Μέιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εικονίζει το κεφάλι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στη βάση μιας γκιλοτίνας πάνω στην οποία αναγράφεται η λέξη «Brexit».

Η Μέι δεν είναι μόνη της σε αυτό το έργο. Τη συνοδεύουν δύο άλλα γλυπτά από άμμο, ομοιώματα των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι «χειροκροτούν το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι προσπαθεί να αποκόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη», εξήγησε ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιοχάνες Χόγκεμπρινκ σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Όμως, κάνοντάς το, κόβει και το δικό της κεφάλι», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η Τερέζα Μέι θα έλθει, θα δει (το γλυπτό) και θα τα σταματήσει όλα» (σ.σ. το Brexit), συνέχισε ο δημιουργός του έργου. «Ίσως και άλλοι άνθρωποι να αλλάξουν άποψη για να μείνει τελικά η Βρετανία στην ΕΕ επειδή ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί», κατέληξε.

Ο δήμος του Νορθ Σόμερσετ από την πλευρά του έκανε λόγο για «μια τέχνη που προκαλεί κάποιον να σκεφτεί», υπενθυμίζοντας ότι η πόλη είχε επιλεγεί στο παρελθόν από τον διάσημο καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι «για να περάσει τα ισχυρά μηνύματά του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share