Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Σε επιφυλακή η αστυνομία εν όψει εκλογών! Φόβος για επιθέσεις του Ρουβίκωνα!

Μέτρα ασφαλείας από σήμερα...

23 Μαΐου 2019 08:30
Σε επιφυλακή η αστυνομία εν όψει εκλογών! Φόβος για επιθέσεις του Ρουβίκωνα!

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική αστυνομία εν όψει εκλογών! Μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή υπάρχει φόβος για νέες επιθέσεις!

Για τον σχεδιασµό των µέτρων ασφαλείας αναφορικά µε την οµαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας πραγµατοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, µε συµµετέχοντες όλους τους αστυνοµικούς διευθυντές της χώρας.

Στη διαδικασία πήρε µέρος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να διεµήνυσε προς τους αξιωµατικούς: «∆ιαφυλάξτε το κύρος σας». Η φράση αυτή έρχεται µετά τον έντονο εκνευρισµό της υπουργού για την αντίδραση των αστυνοµικών δυνάµεων κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, οπότε έγινε µόνο µία σύλληψη. Τα µέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ερχόµενο Σαββατοκύριακο περιλαµβάνουν τη δηµιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, όπως και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και τα εκλογικά κέντρα.

μέτρα εκλογές

Ο αρχηγός του Σώµατος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγµατοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, και µάλιστα πέρασε σχεδόν από όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονος προβληµατισµός για τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνοµικών δυνάµεων στις καταδροµικές ενέργειες. ∆εν είναι τυχαίο ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την πληµµελή αντίδραση στην επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τους αρµόδιους αξιωµατικούς. Μεταξύ άλλων, στο µικροσκόπιο θα µπει έγγραφο της κρατικής ασφάλειας που προειδοποιούσε για χτύπηµα στο Κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτηµα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη.

Οι άντρες της φρουράς του Κοινοβουλίου πρόλαβαν προχθές να συλλάβουν ένα από τα µέλη της αναρχικής οµάδας, το οποίο καλείται να απολογηθεί για το κακούργηµα της φθοράς ιστορικού µνηµείου. Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθµό κακουργήµατος, ενώ έλαβε προθεσµία για την Παρασκευή προκειµένου να ετοιµάσει την απολογία του. Στο µεταξύ, οι αστυνοµικοί συνέλαβαν χθες έναν 70χρονο ο οποίος επιχείρησε να ανέβει τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη κρατώντας µια ελληνική σηµαία, µε σκοπό να µπει στη Βουλή. Οπως είπε στους αστυνοµικούς, θεώρησε ότι, επειδή το έκαναν τα µέλη του «Ρουβίκωνα», θα µπορούσε να το κάνει και αυτός.

Νέες απειλές Ρουβίκωνα για επιθέσεις!

Νέες απειλές Ρουβίκωνα για επιθέσεις!

Νέες απειλές εξαπολύει ο Ρουβίκωνας για επιθέσεις! Σε ανάρτησή του στο facebook γνωστό μέλος της οργάνωσης ισχυρίζεται ότι η δικαστική και πολιτική εξουσία καθυστερεί να αποφασίσει για τον Κουφοντίνα και αναφέρει ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα αμείωτα»!

έες επιθέσεις προαναγγέλει μέσω facebook ο Ρουβίκωνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα. Σε ανάρτησή του στο facebook μια μέρα μετά την εισβολή στη Βουλή, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης μιλά για κατενάτσιο καθυστερήσεων «στην πλάτη» του Κουφοντίνα και υποστηρίζει ότι αυτές οι καθυστερήσεις «δικαιώνουν» το μπαράζ των ενεργειών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα υπέρ του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι καθυστερήσεις δικαιώνουν την άποψη που επιμένει «να μην δείχνουμε ποτέ και πουθενά εμπιστοσύνη ή «αισιοδοξία» ως προς τους τακτικούς ελιγμούς της καταστολής. Και γι αυτόν τον λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα αμείωτα»

Ρουβίκωνας

Δείτε την ανάρτηση:

Ρουβίκωνας

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ρουβίκωνας ήταν αυτός που επιτέθηκε στη Βουλή με μπογιές!

Νέα επίθεση Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share