Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8.7 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα βρήκε το ΣΔΟΕ!

Αυτή την φορά στην Αθήνα.

22 Μαΐου 2019 17:35
8.7 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα βρήκε το ΣΔΟΕ!

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, έπειτα και από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από ανάλογες υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνικών που χειρίστηκε η Υπηρεσία στο πρόσφατο παρελθόν, διενήργησαν έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του ν. Αττικής, ο οποίος φέρεται να έχει μισθωθεί από εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα, με την συνδρομή του ειδικού σκύλου ανίχνευσης καπνικών του ΣΔΟΕ «DIABLO», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

437.500 τεμάχια πακέτα τσιγάρων με σήματα διαφόρων εταιρειών, ήτοι συνολικά 8.750.000 τεμάχια τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι προσδιορίστηκαν, από την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, σε 1.852.247 €.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Πηγή: dailythess.gr

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν 12,6 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα!

Οι τελωνειακοί προχώρησαν στην κατάσχεση του συνόλου της τεράστιας ποσότητας των τσιγάρων, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου Στα 2,5 εκατ. ευρώ οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις
Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στις 04.04.2019, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, πραγματοποίησε σάρωση εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ΥΦΑΣΜΑΤΑ».

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά από τη σάρωση του φορτίου από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAY της Υπηρεσίας με ενδείξεις ύπαρξης καπνικών που επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας,"Χάκερ", και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου.

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 12.596.000 τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 2.491.400,57 ευρώ

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χαλκίδα: Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών!

Συναγερμός στον Πειραιά: Κατασχέθηκαν 12.500.000 τεμάχια τσιγάρα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share