Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Μυρσίνη Ζορμπά: Η δημόσια παραδοχή και τα 4 αλεξικέραυνα στην Ακρόπολη ήταν ασυντήρητα!

Δείτε εδώ!

22 Μαΐου 2019 16:56
Μυρσίνη Ζορμπά: Η δημόσια παραδοχή και τα 4 αλεξικέραυνα στην Ακρόπολη ήταν ασυντήρητα!

Η δημόσια παραδοχή ήρθε από την Μυρσίνη Ζορμπά ότι και τα 4 αλεξικέραυνα στην Ακρόπολη ήταν ασυντήρητα!

Στη σοβαρή αυτή παραδοχή προχώρησε η ίδια η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά με το κενό ασφαλείας στην αντικεραυνική προστασία του σημαντικότερου μνημείου της χώρας να επιβεβαιώνεται με τον προ μηνός τραυματισμό των δύο αρχαιοφυλάκων και των δύο τουριστών.

Ασυντήρητα ήταν και τα 4 αλεξικέραυνα της Ακρόπολης μέχρι το απόγευμα της 17ης Απριλίου 2019 όταν έπεσε κεραυνός στο Ερέχθειο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων!

Ακρόπολη

Ειδικότερα, το υφιστάμενο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας της Ακρόπολης περιλαμβάνει 4 ηλεκτρονικά αλεξικέραυνα. Το 2014 είχε γίνει συντήρηση του αλεξικέραυνου των Προπυλαίων, είχαν αντικατασταθεί τα αλεξικέραυνα στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο και είχε τοποθετηθεί αλεξικέραυνο στον ιστό της Σημαίας.

Οπως παραδέχεται η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 κανείς δεν είχε ασχοληθεί με την κατάσταση των αλεξικέραυνων της Ακρόπολης. “Τον Νοέμβριο του 2018 κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία που είχε εγκαταστήσει
τα αλεξικέραυνα το 2014 και έχει αποκλειστικά τη δυνατότητα ελέγχου αυτών,
πραγματοποιήθηκε, την 6η Δεκεμβρίου 2018, αυτοψία στο χώρο από τεχνικό της εταιρείας, για τον έλεγχο της κατάστασης των αλεξικέραυνων, τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης αυτών καθώς και επιμέρους ελέγχων στο Σύστημα Αντικεραυνικής Προστασίας (έλεγχος του αγωγού καθόδου, των μονωτήρων και των στηριγμάτων καθώς και έλεγχος του συστήματος γειώσεως με μέτρηση της αντίστασης διάβασης και συμπλήρωση των αντίστοιχων Πρωτοκόλλων ελέγχου)”.

Η κυρία Ζορμπά επιρρίπτει την ευθύνη της μη συντήρησης των αλεξικέραυνων στην εταιρεία υποστηρίζοντας ότι το θέμα της αντικεραυνικής προστασίας απασχόλησε το υπουργείο! “Η συντήρηση ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί πριν από το κεραυνικό πλήγμα της 17ης Απριλίου λόγω καθυστερήσεων από την πλευρά της εταιρείας. Όπως προκύπτει και από την σχετική αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η ΥΣΜΑ έχει απευθυνθεί τόσο στην κατασκευάστρια εταιρεία των
κεφαλών ιονισμού στην Γαλλία, όσο και σε άλλες εταιρείες του εσωτερικού για την αναζήτηση πιθανών εναλλακτικών λύσεων στο παραπάνω πρόβλημα (αντικατάσταση των κεφαλών ιονισμού). Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το θέμα της αντικεραυνικής προστασίας απασχόλησε και απασχολεί την Υπηρεσία”.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Ακρόπολη

Ακρόπολη

"Τίποτα δεν προφυλάσσει τα φυλάκια" - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων για τον κεραυνό που χτύπησε στην Ακρόπολη! (Video)

Ακρόπολη

«Ήταν γεμάτη αίματα. Είχαν καεί τα μαλλιά της. Προσπαθούσε να σηκωθεί», η περιγραφή των συναδέλφων της άτυχης γυναίκας συγκλονίζουν! Κεραυνός χτύπησε τα εκδοτήρια εισιτηρίων στηνΑκρόπολη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι..

Οι εργαζόμενοι που αντίκρισαν και βοήθησαν την γυναίκα που κάηκε καταγγέλλουν ότι τίποτα δεν προφυλάσσει τα φυλάκια της Ακρόπολης και ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους!

Οι δύο άτυχες γυναίκες που τραυματίστηκαν είχαν μπει στα φυλάκια για να προφυλαχθούν από την βροχή αλλά δυστυχώς ο κεραυνός που χτύπησε την Ακρόπολη έκαψε τελείως τα φυλάκια και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε αυτές..

Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις της όταν ο κεραυνός χτύπησε το φυλάκιο που είχε μπει μέσα για να προστατευτεί.. Η 52χρονη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και έδειξε τα σημάδια στο σώμα της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ευτυχώς την βοήθησε ένας Κινέζος τουρίστας.

Ο πατέρας της 24χρονης μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Μαζί σου" και μιλάει για την κόρη του που είχε πιάσει πρόσφατα δουλειά εκεί..

Έχει κάποιες αμυχές στα χέρια και στον σβέρκο η 24χρονη κοπέλα από τα σπασμένα τζάμια από το φυλάκιο δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας..Σαφώς σαστισμένος από αυτό που συνέβη στην κόρη του ο πατέρας δεν μπορούσε να περιγράψει με ηρεμία τι έγινε..

Οι συνάδελφοι των δυο άτυχων γυναικών καταγγέλλουν και δείχνουν τα καμμένα ρούχα, λέγοντας πως τα φυλάκια είναι ολοσχερώς καμμένα και ότι δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας.. Τέλος, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν γίνει μάλλον οι απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης στο αλεξικέραυνο ή στις γειώσεις..

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share