Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε πασίγνωστη παρουσιάστρια!

Είδηση σοκ!

22 Μαΐου 2019 15:30
Πέθανε πασίγνωστη παρουσιάστρια!

Η Ναν Γουίντον, η πρώτη γυναίκα, που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων, στο βρετανικό κανάλι του BBC, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική έκδοση της HuffPost UK, η Γουίντον το ντεμπούτο της στις 20 Ιουνίου 1960, όταν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έκρινε πως, ήταν αρκετά σοβαρή για να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που εκφράστηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, οι γυναίκες ήταν υπερβολικά επιπόλαιες για να παρουσιάσουν σοβαρά νέα.

Η θητεία της Γουίντον, το πραγματικό της όνομα της οποίας ήταν Νάνσι Γουίγκινκτον, έμεινε στη θέση αυτή κοντά ένα χρόνο, αφού τον Μάρτιο του 1961 απομακρύνθηκε, ύστερα από μία έρευνα που διενήργησε το BBC ανάμεσα στους ακροατές και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, δεν ήταν αποδεκτή μία γυναίκα, που παρουσίαζε το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

Ηταν η μοναδική γυναίκα στον ρόλο αυτό σε εθνικό επίπεδο, έως το 1975, όταν η Αντζελα Ρίπον, ανέλαβε την συγκεκριμένη θέση.

Το BBC από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της, μέσω της διευθύντριας ειδήσεων Φραν Ανσγουορθ, δήλωσε πως, «Σε μία εποχή που διαθέτουμε μία σειρά λαμπρών γυναικών, που επεξεργάζονται, μαγνητοσκοπούν και παρουσιάζουν τις ειδήσεις του BBC, θα πρέπει να κοιτάξουμε και το παρελθόν και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες, όπως η Ναν, την πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του BBC».

Τραγική απώλεια: Πέθανε 15χρονος ποδοσφαιριστής!

Πέθανε 15χρονος ποδοσφαιριστής, μετά από μάχη ετών με σπάνια ασθένεια!

Ο λόγος για τον Μαικόλ Λεντίνι, τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ. Ο Λεντίνι είχε σταματήσει να παίζει το 2017 για να αναρρώσει και παρόλο που ποτέ δεν επέστρεψε στο γήπεδο, είχε λάβει ενθαρρυντικά νέα σχετικά με την υγεία του!

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, έφυγε ξαφνικά, στο σπίτι της οικογένειάς του στο Χερπόρο, στην περιοχή Πάβια της Ιταλίας.

«Με πολύ μεγάλο πόνο, η Ιντερ, ανακοινώνει το θάνατο του νεαρού Μαικόλ Λεντίνι. Οι ιδιοκτήτες, οι παράγοντες, η ομάδα των νέων που ο Μαικόλ ήταν μέρος της, καθώς και η ομάδα των ανδρών και οι οπαδοί, στέκονται δίπλα στην οικογένειά του, αυτήν την ημέρα του μεγάλου πόνου για όλους», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση τους οι «νερατζούρι».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share